28 / 04 / 2024

Kripto para dolandırıcılıkları için önlem alınmadı iddiası!

Kripto para dolandırıcılıkları için önlem alınmadı iddiası!

Kripto para piyasası gündemden düşmüyor. 3 sene önce devlete kripto para dolandırıcılığı ile ilgili alınan tedbirler sorulmuş. İktidar ise “dikkatli olun” demiş. 



Kripto para dolandırıcılıkları gündeme bomba gibi düştü. 3 sene önce devlete resmi kanallardan küçük yatırımcıların kripto para sisteminde dolandırılabileceği uyarısında bulunulmuş. Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; devler o günden bu yana teknik ve yasal tedbir almamış, halka dikkatli olmaları yönünde uyarı yapmış. Hazine, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Merkez Bankası'nın, 2018'de TBMM üzerinden gelen ve kripto para dolandırıcılıklarının olabileceği uyarısında bulunduğu soru önergesini, ‘riskleri yakından takip ediyoruz' şeklinde yanıtladığı belirtildi. 

Kripto para dolandırıcılıkları için önlem alınmadı iddiası!

Ekonomiden sorumlu bakanlığın da kripto paralara ilişkin işlemde bulunan vatandaşların olumsuzluklara karşılaşabileceklerinin farkında olmaları gerektiği uyarısında bulunmasına rağmen, 3 sende önceden bugüne kadar Thodex vurgununu engelleyecek teknik ve yasal uygulamalrın yapılmadığı ifade edildi. 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 5 Ocak 2018'de, Thodex vurgunundan 3 yıl önce dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'ın cevaplaması talebiyle TBMM'ye yazılı soru önergesi sundu. Tanrıkulu, önergesinde kripto paralar konusunda yatırımcıların yaşayabileceği kayıpların önlenmesi amacıyla ne tür önlemlerin alındığına ilişkin sorular yöneltti. Ayrıca, dolandırıcılığın ve mağduriyetlerin önüne geçilmesi için yasal çalışma yapılıp yapılmadığıını da sordu. 

Kripto para dolandırıcılıkları için önlem alınmadı iddiası!

Bu sorulara Hazine, SPK, BDDK ve Merkez Bankası'ndan kapsamlı bir cevap geldi. Açıklamada ABD, Çin, İngiltere, Rusya, Almanya ve Kanada gibi ülkelerde bazı düzenlemeler hayata geçirildiği, Türkiye olarak ise olası risklerle ilgili çalışmaların yapıldığı dile getirildi. Açıklamada "Kripto paralar ile ilgili işlem yapan kişilerin herhangi bir zarara uğramamaları için dikkatli olmaları gerektiği vurgulanarak, kripto paralar ile ilgili işlem yaptıklarında olumsuzluklarla karşılaşabileceklerinin farkında olmaları gerektiği belirtilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek!

Türkiye’de kripto paralara sıkı denetim geliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön