30 / 04 / 2024

2 yıl ödemesiz 10 yıl vade imkanı sağlayan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 200 bin başvuru!

2 yıl ödemesiz 10 yıl vade imkanı sağlayan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 200 bin başvuru!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi için yaklaşık 200 bin kişinin başvuru yaptığını bildirdi.



Melikgazi Belediyesi ile hayırsever işbirliğinde Anbar Mahallesi'ne gerçekleştirilen Bekir Güngör Kızıltepe Aile Sağlığı Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Özhaseki, 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde 14 milyon insanın zarar gördüğünü, 850 bin bağımsız birimin yıkıldığını, neredeyse orta ölçekli 5 Anadolu şehrinin tamamen yok olduğunu ve yeniden yapılacağını ifade etti.

Sadece 850 bin yapının yeniden yapılması için 110 milyar dolar gerektiğini söyleyen Özhaseki, "O bölgelere hepimiz koştuk. Sayın Cumhurbaşkanımız saat 04.17'den itibaren ayaktaydı, bakanları görevlendirdi." bilgisini verdi.

"2 SENE ÖDEMESİZ 10 SENE VADELİ KREDİ İMKANI"

Deprem bölgesinde şu an çadırlarda kimsenin kalmadığını kaydeden Özhaseki, "Sadece konteyner kentlerde ve kira yardımı yaptığımız vatandaşlarımız var dışarıda. Onların da tabii bir an önce evlerine dönmesi için çalışıyoruz" dedi.

200 bin civarında konutun ihalesini yaptıklarını söyleyen Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm Projesi "ne müracaat eden vatandaşların sayısının 200 bine yaklaştığını ifade etti.

"Onları da destekleyeceğiz, para vereceğiz, hibe vereceğiz. 2 sene ödemesiz, 10 sene vadeli kredi vereceğiz ki evlerine bir an önce kavuşsunlar" diyen Özhaseki, "Çok şükür altından kalkıyoruz. Dışarıdan gelen yabancı misyon şefleri, 'Eğer bu depremin dörtte biri bizde olsaydı altında kalır, çökerdik' dediler" diye kaydetti.

"Yerinde Dönüşüm" ile ev ve işyerlerini Bakanlığın denetiminde yerinde yapma fırsatına kavuşan depremzedeler, 500 bin TL hibe ve 800 bin TL'ye kadar da kredi desteği sağlayan projeye büyük ilgi gösterdi. Projeden faydalanmak isteyen vatandaşlar, bir an önce ev ve işyerlerine kavuşmak için 22 noktada kurulan ‘Yapım ve Dönüşüm’ ofislerine akın etti. Mesai saatlerinin başlamasıyla ofisleri dolduran afetzedeler, görevlilerden her detayı hakkında bilgi aldıkları projeden dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler. ‘Yapım ve Dönüşüm’ ofislerine başvuruların günde ortalama 20 bine yaklaşması ve ilginin her geçen gün daha da artarak devam etmesi, ‘Yerinde Dönüşüm’ projesinin depremzedelerin beklentilerini karşıladığını göstermiş oldu.

‘Yerinde Dönüşüm’ projesine başvuruları e-Devlet üzerinden yapan vatandaşlar, Çağrı Merkezi ALO 181’den proje hakkında detaylı bilgi alabiliyor. Depremzedeler ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ait iki gezici tır ile de bilgilendiriliyor.

Tahincioğlu Nidapark Çankaya'da yüzde 40  peşinat kalanı 36 ay vade fırsatıyla!

Bodrum Dragon Konacık'ta satışlar başladı! Yeni proje!

Sur Yapı Vitrin Antalya satışta! 48 ay vade fırsatı!

 


Geri Dön