Ekonomi

2 yıldır zamları erteleyen IKEA'dan yeni açıklama

Uluslararası mobilya devi IKEA, 2 yıldır maliyet artışını tüketiciye yansıtmamak için 1 milyar euroluk maliyete katlandıklarını ancak gelinen noktada artık zam yapmak başka çare kalmadığını açıkladı. Bloomberg'de yeri alan habere göre dev şirketin CEO'su Abrahamsson Ring, satışların düşük maliyetleri segmentlerde sürdüğünü çünkü tüketicinin dünya genelinde sadece düşük fiyatları ürünleri satın almaya devam ettiğini ifade etti

Uluslararası mobilya devi IKEA'nın CEO'su Jon Abrahamsson Ring, son iki mali yılda maliyetleri tüketiciye yansıtmama için 1 milyar euroluk maliyeti göze aldıklarını ancak enflasyondaki yükselişin devam etmesi nedeniyle artık zam yapmaktan başka çareleri kalmadığını söyledi. Bloomberg'de yeri alan habere göre dev şirketin CEO'su Abrahamsson Ring, satışların düşük maliyetleri segmentlerde sürdüğünü çünkü tüketicinin dünya genelinde sadece düşük fiyatları ürünleri satın almaya devam ettiğini ifade etti.

Dünya genelinde enflasyon yükselirken bu yıl fiyatları yükseltmekten başka seçeneklerinin olmadığını ifade den markanın dünya çapındaki ana firması Inter Ikea Group'un CEO'su Jon Abrahamsson Ring, fiyatları artırmaktan dolayı mutlu olmadığını ancak artan hammadde ve nakliye maliyetlerinin göz ardı edilemez noktaya geldiğini söyledi. Şirketin küresel olarak son iki yılda bir milyar eurodan fazla maliyeti tüketiciyi yansıtmak yerine şirket tarafından üstlenildiğini belirten Ring, bunun yeterli olmadığını ifade etti.

Şirket gelirlerinin yüzde 6,5 artışla 44,6 milyar euroya yükseldiğini belirtilirken şirketin yeni bir gelir rekoru kırmasına rağmen fiyat artışının, çoğunlukla tedarik zinciri sorunlarının ardından istenilen ürünlerin bulunabilirlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle mal hacminin sabit kalmasından kaynaklandığı ifade edildi.

Paylaşılan bilgiye göre, yakıt ve enerji maliyetlerinin artmasıyla tüketicinin zorunlu olmayan harcamaları azaltma eğilimine girmesi tüm dünyada perakendecilerin talebini etkiliyor. IKEA'da bu duruma bağlı olarak Asya'dan tedarik edilen bardak ve lamba gibi ürünlerin arz sıkıntısı da satış haciminde artışı engelliyor.

Abrahamsson Ring, küresel durgunluk korkusunun artması ve tüketici güveninin azalmasıyla birlikte Ikea'nın satın alınabilirliğinin her zamankinden daha önemli olduğuna inandıklarını söyledi. Ring, düşük segmentteki ürünlerin şu anda daha yüksek performans gösterdiğini belirterek, yüksek enflasyonla bile şirketin bu yıl fiyatları mümkün olduğunca düşük tutmaya çalıştığını ve insanların sadece iyi fiyatları satın almayı tercih ettiğini söyledi.

IKEA CEO'su gelecek öngörüleriyle igli olarak ise temkinli bir iyimserlik içinde olduğunu, tedarik zinciri tıkanıklığının ve maliyet enflasyonunun kademeli olarak azalmaya başlayacağını söyledi.

 

İkea’nın yeni gelen serisi VİHALS 20 Eylül 2022 fiyat listesi…

İlginç ürün isimleriyle hepimizin tanıdığı İKEA’da yeni hangi ürünler var? 8 Eylül 2022 İKEA fiyat listesi..

IKEA ve H&M Rusya'dan Çekiliyor!