29 / 04 / 2024

20 bin dolarlık kira Şalvarlı Et'e şube kapattırdı

20 bin dolarlık kira Şalvarlı Et'e şube kapattırdı

Şalvarlı Et, Zeytinburnu şubesine aylık 20 bin dolarlık kira nedeniyle kilit vurdu.



Son dönemde hızlı çıkışı ile dikkat çeken Şalvarlı Et'te hareketli günler yaşanıyor. Kriz nedeniyle İtalyanlarla yaptığı satış görüşmelerini askıya alan Şalvarlı Et, Zeytinburnu şubesine ise aylık 20 bin dolarlık kira nedeniyle kilit vurdu. Önümüzdeki dönemde firmanın yönetim katında da değişim bekleniyor.
"Çok yoruldum. Yıllardır Şalvarlı Et'i marka yapmak için çok çalıştım, biraz dinleneceğim" diyen Şalvarlı Et'in sahibi Abuzer Göktaş, önümüzdeki günlerde yönetimi kardeşi İbrahim Göktaş'a devretmeye hazırlandığını açıkladı. Göktaş, Gaziantep ya da Edirne'deki besi çiftliklerinden birinin başına geçme planları yapıyor.

Mal sahibi indirim yapmadı

İki yıl önce açılan Zeytinburnu şubesinden bir türlü istedikleri verimi alamadıklarını anlatan Abuzer Göktaş, "Zeytinburnu şubemiz konumu nedeniyle halkın sıkça uğradığı bir şube olamadı. Ayrıca bu şubemizin kirası da çok yüksekti. Buraya her ay 20 bin doların üzerinde kira ödüyorduk. Mal sahibini kirayı indirme teklifinde bulunduk fakat kabul etmeyince şubeyi kapatma kararı aldık" dedi.
Yeni şubeler açmaya devam edeceklerini belirten Göktaş, "Yeni yer konusunda baktığımız bir iki nokta var. Ama henüz netleştirmedik. Mevcut şubelerimizde herhangi bir sorun da bulunmuyor. Başka şube kapatmayacağız" dedi.

Ödenmemiş çekimiz yok

80 yıl önce Urfa'da temelleri atılan Şalvarlı Eti'i kırmızı et sektörünün en önemli markalarından biri haline getiren Abuzer Göktaş, piyasada haklarında dolaşan dedikodular nedeniyle çok yorulduğunu bu nedenle yönetimi kardeşi İbrahim Göktaş'a devredeceğini söyledi. Kendisinin Gaziantep ya da Edirne'deki çiftliğin başına geçeceğini ifade eden Göktaş, "Bu iş bizim aile işimiz. Dört kuşaktır bu işi yapıyoruz. Şalvarlı Et'i iyi bir marka olarak konumlandırdık. Sahip olduğumuz besi çiftliklerimiz sayesinde piyasaya göre daha avantajlı ürün tedarik edebiliyoruz. Bu da bazı çekişmelere neden oluyor. Hakkımızda çıkmayan dedikodu kalmadı. Piyasaya çok fazla borcumuz olduğu ve iflasın eşiğine geldiğimiz bile söylendi. Hiç kimseye ödenmemiş çekimiz yok" diye konuştu.
Bir süre önce Şalvarlı Et'i 40 milyon dalara İtalyanlara satmak için harekete geçen Abuzer Göktaş satışa ilişkin görüşmelerin küresel ekonomik kriz nedeniyle askıya alındığını söyledi.


2008 cirosu 98 milyon TL

Şalvarlı Et'in Şanlıurfa, Gaziantep, Silivri ve Edirne'de 4 bin başlık besi çiftliği bulunuyor. Şalvarlı Et, ayrıca kapatılan Zeytinburnu şubesinin dışında İstanbul'da Avcılar, Bağcılar, Ümraniye, Bahçelievler, Sultançiftliği, Beylikdüzü, Sefaköy, Sarıyer Mobil, Mimaroba ve Ankara'da Balgat olmak üzere toplam 10 adet perakende satış şubesinde 168 ürün çeşidi ile hizmet veriyor. Üretimini ise 2 yıl önce 5 milyon dolara mal ederek açtığı Beylikdüzü-Kıraç'taki üretim tesisinde yapıyor. Firma, geçen yılı 98 milyon TL ciro ile kapattı.

Referans

Geri Dön