29 / 04 / 2024

20 yıldır kullanılmayan otel turizme kazandırılacak!

20 yıldır kullanılmayan otel turizme kazandırılacak!

Bartın'ın Ulus ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle 1998'den bu yana bekleyen 100 yataklı, yüzme havuzlu otel Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle turizme kazandırılacak...




Anadolu Ajansı'nın haberine göre Bartın'ın Ulus ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle 1998'den bu yana atıl bekleyen 30 dönüm arazi üzerine kurulu 100 yataklı, yüzme havuzlu otel Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle turizme hizmet edecek.

 

İşletmeye hazır haldeki otelin turizmcilere kiralanması için çıkılan ihalelerden olumlu sonuç alınamaması üzerine uzun yıllar atıl bekleyen ve bazı bölümlerinde sıvalar dökülen çatısı hasar gören tesiste bakım, onarım ve restorasyon çalışması yapılması gerekliliği ortaya çıktı. 

 

"Otelimizi 3 ay içinde ilçe, bölge turizmine, ülke ekonomisine kazandırmış olacağız"

 20 yıldır kullanılmayan otel turizme kazandırılacak!

 

Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 yıl önce temeli atılan ve arazisinde çıkan mülkiyet sorunu nedeniyle yaklaşık 20 yıldır atıl durumda bekleyen oteli turizme kazandırma kararlılığında olduklarını ve bunun için başladıkları çalışmanın tamamlanma aşamasına geldiğini dile getirdi. Uzun, şu ifadeleri kullandı:

 

"Sayın Valimizin, BAKKA Yönetim Kurulunun desteğiyle projemiz kabul edildi. Otelin, yeniden ayağa kaldırılması için gerekli olan yaklaşık 1 milyon 200 bin lira bedelin yaklaşık 800 bin lirası BAKKA tarafından karşılanıyor. Yaklaşık 2 aydır otelin restorasyon ve deprem güçlendirme inşaatımız devam ediyor. Milli servetimizin heba olmaması için ormanla iç içe olan ve 4 yıldız alabilecek kapalı yüzme havuzlu otelimizi 3 ay içinde ilçe, bölge turizmine, ülke ekonomisine kazandırmış olacağız."

 

Sporcular için kamp merkezi imkanı sunulacak

 

Otelin bulunduğu konumda futbol sahası, spor salonu, yürüyüş yolları gibi imkanlar da olduğuna işaret eden Başkan Uzun, tesisin başta futbol kulüpleri olmak üzere diğer spor branşlarındaki sporculara da kamp imkanı sunacağını söyledi.
 

Uzun, bina ve çevre düzenlemesiyle atıl durumdan kurtardıkları oteli belediye olarak işleteceklerini dile getirerek, otelin kongre ve kış turizminde de değerlendirebileceğini sözlerine ekledi.

 


Geri Dön