21 / 05 / 2024

2 bin lira hesaba yatırılacak! İşte başvuru şartları

2 bin lira hesaba yatırılacak! İşte başvuru şartları

Son dönemde artan fiyatlar vatandaşların cebini yakarken devlet tarafından sağlanan destek ödemeleri de vatandaşlara sevindiriyor. Sosyal Ekonomik Destek (SED) adı altında yapılan destek ödemeleri için 2.059 TL ödeme yapılacağı ifade edildi. İşte tüm detaylar...



SOSYAL EKONOMİK DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Ekonomik açıdan istenilen seviyeye ulaşamayan, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede devam ettirmek zorunda kalan aileler bakanlık tarafından sağlanan ödemelerden yararlanabiliyor. Çocuk bakımı ve desteklenmesi amacıyla gerçekleştirilen ödemeler kapsamında ekonomik destek talepleri de ön plana çıkıyor.

SED ödemeleri kapsamında çocukların durumları 3 ay boyunca takip edilmektedir. Yapılan incelemeler kapsamında ödemelerin devam edip etmeyeceğine karar verilir. Çocukların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve düzenli bir gelir oluşturabilmek adına yapılan sosyal destek ödemeleri aileleri ekonomik açıdan belirli bir seviyeye taşımaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler kapsamında ailelerin başvuruları ile inceleme işlemi başlatılır. Başvuru şartlarına uygun görülen aileler bakanlık tarafından yapılan düzenli ödemelerden yararlanabiliyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön