30 / 04 / 2024

2000'den sonra emekli olanlara intibak düzenlemesi geliyor mu? SON DAKİKA!

2000'den sonra emekli olanlara intibak düzenlemesi geliyor mu? SON DAKİKA!

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, 2000'den sonra emekli olanların aylıklarını yükseltecek intibak düzenlemesinin yapılması talebini gündeme getirdi. İşte Ergün'ün o açıklamaları...



Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli maaşları ve intibak konusu ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Ergün, söz konusu açıklamasında en düşük emekli maaşının devlet katkısıyla 7 bin 500 TL yapıldığına dikkat çekti ve Türkiye'deki 15,6 milyon emeklinin yaklaşık yüzde 40'ının 7 bin 500 lira seviyesinde maaş aldığını belirtti. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; emeklilerin düşük emekli maaşı ve yüksek enflasyon karşısında yaşam mücadelesi verdiğinin altını çizen Kazım Ergün, "Emekli maaşı hesaplanma sistemi yetersiz olduğundan, güncel ekonomik koşullar karşısında emekli aylıkları giderek küçüldü. Devlet katkısıyla desteklenen en düşük aylık ödemesinin 7 bin 500 lirada sabit kalmasıyla da emeklilerimiz zor duruma düştü" diye konuştu. 

2000 den sonra emekli olanlara intibak düzenlemesi geliyor mu? SON DAKİKA!

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, bu durumun kalıcı şekilde değişmesinin tek yolu olduğuna vurgu yaptı ve "İvedilikle 2000 sonrası emeklilerimizin intibak sorunu çözülmeli, maaş bağlama oranı uygulamasında, 2000 öncesi dönemde olan kriterlere dönülmeli" ifadelerini kullandı. 

Bunun dışında kalan çözümlerin popülist ve geçici olacağının altını çizen Ergün, bu iş için kaynak sorunu olduğunu düşünmediklerini, bütçeden 2024'te faize ayrılan kaynakla emeklilerin intibakının rahatlıkla yapılabileceğini vurguladı. 

2000 den sonra emekli olanlara intibak düzenlemesi geliyor mu? SON DAKİKA!

EMEKLİ MAAŞLARI, ASGARİ ÜCRET KARŞISINDA YÜZDE 52 ERİDİ 

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli maaşlarının asgari ücret başta olmak üzere, altın ve dolar gibi pek çok gösterge karşısında "kızgın tavadaki tereyağı gibi eridiğini" dile getirdi. 

Konuya ilişkin açıklamasında Ergün, "2002'de asgari ücretin yüzde 20 üzerinde olan taban emekli aylıklarımız, aradan geçen sürede ciddi bir şekilde eridi. 2017'den tibaren ise asgari ücretin altında kaldı. 2023'te emekli maaşlarındaki kayıp zirveyi görerek, asgari emekli aylığı, asgari ücret karşısında yüzde 52 eridi" bilgilerini verdi. 

2000 den sonra emekli olanlara intibak düzenlemesi geliyor mu? SON DAKİKA!

Ergün, bunun sonucunda, geliri asgari ücretin altında kalan yüz binlerce emeklinin, kayıtlı ya da kayıtsız şekilde istihdama yöneldiğini belirtti. 

Kazım Ergün, konuya ilişkin açıklamasını " Hükümetten talebimiz, senelerde bu ülkenin büyümesine, kalkınmasına ve refahına katkı veren emeklilerin, emeklerinin karşılığının bir an önce verilmesidir" diyerek tamamladı. 

Asgari ücrette ikinci toplantı yarın: Zamlı yeni asgari ücret 17 bin 673 TL mi olacak?

Kredi kartı borçları yüzde 40 arttı!

Yatırımda kimi dinlemeli? Eğitimlileri mi? Alaylıları mı?

TCMB Başkanı Erkan, '10 insanın bir evi olmalı' dedi! Ünlü profesör vatandaşlara sordu: Bu ne demek?


Geri Dön