29 / 04 / 2024

2002 yılında Çapa ve Cerrahpaşa gökdelen hastane olacakmış!

2002 yılında Çapa ve Cerrahpaşa gökdelen hastane olacakmış!

2002 yılında İstanbul Üniversitesi'ne bağlı iki tıp fakültesi olan Çapa ve Cerrahpaşa 100 milyon dolarlık yatırımla gökdelen tipi hastaneye çevrilecekmiş. Projenin devreye girmesiyle iki hastane AB normlarına uygun hale getirilecekmiş.



2002 yılında Çapa ve Cerrahpaşa gökdelen hastane olacakmış!


Cerrahpaşa Memorial'a benzeyecek


Günde 100 bin kişiye hizmet veren Çapa ve Cerrahpaşa 100 milyon dolarlık yatırımla gökdelen hastane oluyor

 

    Günde 100 bin kişiye hizmet veren Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakültesi hastaneleri Avrupa standartlarına kavuşuyor. İstanbul Üniversitesi'ne bağlı bu iki sağlık merkezi, 100 milyon dolarlık yatırımla tüm dünyada yaygın olan gökdelen tipi hastaneye çevriliyor. Dünya çapında ünlü Memorial ve Methodist gibi hastanelere benzeyecek Çapa ve Cerrahpaşa için hummalı bir çalışma başladı bile.

    İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Devlet Planlama Teşkilatı ve Maliye Bakanlığı'ndan proje izni aldıklarını belirterek, ''İki hastaneyi Avrupa normlarına sokacağız. Deprem koşullarına uygun şekilde inşa edilecek gökdelen tipi hastanelerin 5 yıl içinde devreye girmesi planlanıyor. Tabi bu süre zarfında hastane hizmetimiz kesintisiz devam edecek'' dedi. Proje için kreditörlerle görüşüldüğünü belirten Prof. Dr. Alemdaroğlu, yurtdışındaki ünlü hastanelerle de görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

    Halihazırda Çapa ve Cerrahpaşa'da birçok birimin farklı noktalara yayılmış olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Alemdaroğlu, ''Yeni projeyle hastalar büyük kolaylığa kavuşacak. Artık tahlil ya da ameliyat olmak için başka bir binaya gitmek zorunda kalmayacaklar. Hastanelerde sinema salonları, restoranlar da yer alacak. Özetle Türkiye AB normlarına uygun tıp merkezlerine kavuşacak. Amacımız yurtdışından hasta getirmek etmek'' dedi.


2 YILDA KARŞILARIZ 

    Hastanedeki bölümlerin tek bir merkezde toplanmasıyla kendilerinin de tasarruf edeceğine işaret eden İstanbul Üniversitesi Rektörü, sözlerine şöyle devam etti: ''Yeni proje çok verimli. Hastanelerden yılda 60 trilyon lira gelir sağlıyoruz. 100 milyon doları iki hastaneden kazanılan döner sermaye ile 2 yıl içinde karşılayabiliriz.'' ''Çapa ve Cerrahpaşa'da yaklaşık 8 bin kişi görev yapıyor. Ancak bu sayı hastalar için yetersiz kalıyor'' diyen Prof. Dr. Alemdaroğlu, çalışan sayısının da artırılması gerektiğine parmak bastı.



İsteyen her kulübe destek oluruz 

Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili'nin ''Kurmak istediğimiz Beşiktaş Üniversitesi'ne destek olur musunuz?'' teklifini Alemdaroğlu'na hatırlatıp, ''Bu Fenerbahçe için de geçerli mi'' diye sorduğumuzda ''Biz her kulübe aynı mesafedeyiz. Kim destek isterse yardımcı oluruz'' cevabını aldık. Önümüzdeki yıl İstanbul Üniversitesi'nin 550'nci kuruluş yıldönümünü kutlayacağını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Alemdaroğlu, şimdiden sürpriz yapacakları müjdesinde bulundu.



Çifte diploma imkanı geliyor 

İstanbul Üniversitesi'ndeki yeniliklerin sadece Çapa ve Cerrahpaşa ile sınırlı olmadığını belirten Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, hedeflenen diğer projeleri şöyle sıraladı: ''Yabancı dilde yüksek lisans eğitimine ağırlık vermek istiyoruz. Uluslararası standartlara ulaşmak için bu bizim için çok önemli. Başarılı öğrencilerin okullarını daha kısa sürede bitirmek için yaz okulları açılacak. Çift diploma uygulamasına da kısa süre içinde geçeceğiz.''


(2002 yılında 1 dolar liraya, Reşat Altın ise 118.400.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah 1 Şubat 2002



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön