01 / 05 / 2024

2002 yılında Barış Manço'nun Moda'daki köşkü satışa çıkarılmış!

2002 yılında Barış Manço'nun Moda'daki köşkü satışa çıkarılmış!

2002 yılında ünlü müzisyen Barış Manço'nun Moda semtinde bulunan köşkü ve aynı semtteki dairesi icra yoluyla satışa çıkarılmış. Meşhur köşkün satıştaki başlangıç değeri 900 milyar lira olarak tespit edilmiş.



2002 yılında Barış Manço nun Moda daki köşkü satışa çıkarılmış!


Manço'nun köşkü de haraç-mezat gidiyor


İki yıl önce kaybettiğimiz ünlü müzisyen Barış Manço'nun Bodrum'da kendi adını taşıyan tatil köyünün, şarkılarını bestelediği iki piyanonun ve antika eşyalarının ardından, şimdi de Moda'daki köşküyle yine aynı semtteki dairesi icra yoluyla satışa çıkarıldı. 


     HALKBANK, ASM Dış Ticaret Ltd. Şti.'den 2,5 trilyon liralık alacağını tahsil için, borçlu şirketin kefillerinden Barış Manço'nun Moda'daki toplam 492 metrekarelik dört katlı köşkü ile aynı semtteki 149 metrekarelik dairesinin icra yoluyla satışını istedi. Köşkün başlangıç değeri 900 milyar, dairenin ki ise 120 milyar lira olarak tespit edildi. Halkbank, Barış Manço'yla birlikte eşi Lale Manço ve Sulhi Aksüt'ün de ortakları arasında bulunduğu ASM Dış Ticaret Ltd. Şti'nden 2,5 trilyon liralık alacağını tahsil için çabalarını sürdürüyor. Banka avukatları, daha önce ASM Dış Ticaret Ltd. Şti'nin kefillerinden Manço çiftine ait Bodrum'daki Manço Club Tatil Köyü'nden sonra, ünlü müzisyenin Moda'daki köşkünde bulunan kuyruklu ve körüklü piyanolarla, çoğu antika olan ve değer biçilemeyen özel eşyalarını yerinde icra yoluyla satışa çıkarmışlardı. Alacaklı banka avukatları, şimdi de ünlü müzisyenin Moda Yusuf Kamil Sokağı 5 numaradaki bodrum, zemin, normal kat ve çatı katından oluşan toplam 492 metrekarelik köşküyle, Leylak Sokağı'ndaki 149 metrekarelik bir başka dairesini, Kadıköy 14'üncü İcra Müdürlüğü kanalıyla, icra yoluyla satışa çıkardılar.

     Halkbank'ın başvurusu üzerine köşk ve dairenin açık artırma usulü ile satışı için 25 Haziran ve 5 Temmuz 2002 günleri belirlendi. Satışa çıkarılan gayrimenkullerden köşkün başlangıç değeri 900, dairenin ki ise 120 milyar lira olarak tespit edildi.


(2002 yılında Reşat Altın 118.400.000 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet 6 Mayıs 2002



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön