28 / 04 / 2024

Barış Manço'nun evi müze oluyor

Barış Manço'nun evi müze oluyor

11 yıl önce yitirdiğimiz sanatçı Barış Manço'nun, Kadıköy Belediyesi'nin müze konseptiyle yeniden düzenlediği Moda'daki evi açılış için gün sayıyor



Barış Manço'nun Moda Kamil Paşa Sokak'taki köşkünü Halk Bankası'ndan kiralayan Kadıköy Belediyesi, müze yapımı için yaklaşık iki yıldır sürdürdüğü çalışmalarını tamamladı. Barış Manço'nun bestelerini yaptığı piyanosu, yurtdışından aldığı cam objeleri ve Manço Ailesi'nin verdiği özel eşyaları, resim ve aksesuarlarıyla yeniden düzenlenen köşk, açılışa hazır.
Kadıköy Belediyesi, Barış Manço'nun evini hayranlarıyla buluşturmak, halka açmak için sanatçının ailesinin isteği üzerine vatani görevini yapan oğlu Doğukan Manço'nun tezkeresini bekliyor. Kadıköy Belediyesi, evin resmi açılışını Manço Ailesi'nin isteği üzerine  Doğukan Manço'nun da katılımıyla  9 Haziran'da yapacak.

Merdivenler, piyano tuşu şeklinde
Plak şeklinde masalar, 'Adam Olacak Çocuk' köşesi, koltuğunda oturan 'Süper Babaanne', bahçesinde 'domates-biber-patlıcan' ve 'Arkadaşım Eşek' heykellerinin bulunduğu Barış Manço Evi, Türkiye'nin ilk oyuncak müzesini açan Sunay Akın'ın danışmanlığında müze  konseptiyle düzenlendi. Duvarlarında ve yerlerde Barış Manço'nun şarkılarının ve notalarının bulunduğu köşkün merdivenleri, piyano tuşları olarak tasarlandı. Manço'nun giysileri, takıları ve diğer eşyalarının birebir sergilendiği evin odalarında ise sadece sanatçının kendi şarkıları çalınıyor.
Köşkün basına tanıtımını yapan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, "Sevgili Manço'nun köşkünü müze haline getirerek, hem ona gönül borcumuzu ödemiş hem de Kadıköy'ümüze bir müze kazandırmış oluyoruz. Barış'ın hayranları onun kişisel eşyalarını, müziklerini, bizzat kendisinin aldığı değerli objelerini bulacak. Barış çok yönlü, farklı yetenekleri olan bir sanatçıydı. Kendi tasarladığı kostümleri ve diğer eşyalarını da sergiliyoruz. 9 Haziran'dan itibaren herkesi Barış Manço'nun evine, yeniden Barış Manço ile buluşturmaya bekliyoruz."
Milliyet Cadde


Geri Dön