29 / 04 / 2024

2006 yılında İsthanbul Evleri'nde konut satışları başlamış!

2006 yılında İsthanbul Evleri'nde konut satışları başlamış!

2006 yılında Han Yapı Gayrimenkul'ün ilk projesi olan İsthanbul Evleri Beylikdüzü'nde konut satışları başlamış. Depreme karşı yüzde 100 güvence veren, 108 dönüme kurulan projedeki konutların metrekare birim fiyatı bin liradan başlıyormuş.



2006 yılında İsthanbul Evleri nde konut satışları başlamış!


İsthanbul Evleri depreme karşı yüzde 100 güvence veriyor


Han Yapı Gayrimenkul, ilk projesi olan İsthanbul Evleri Beylikdüzü ile Türkiye'de bir ilke imza atıyor. Olası deprem riskine karşı yüzde 100 güvence veren projede 2 bin 500 konut inşa edilecek


    Beylikdüzü'nde net 108 dönüm alan üzerinde inşa edilecek olan İsthanbul Evleri İstanbullular ile buluşuyor. Han Yapı Gayrimenkul Yönetim Kurulu Danışmanı ve 'Deprem Dede' lakabıyla tanınan Prof. Dr Ahmet Mete Işıkara'nın 10 şiddetinde depreme dayanacak şekilde tasarlandığını söylediği konutların metrekare birim fiyatı 1000 YTL'den başlıyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı'nın yanı sıra Süleyman Orakçıoğlu, Ayhan Bermek, İsmail Gülle, Mehmet Büyükekşi, Adnan Dalgakıran, Fuat Tosyalı gibi tanınmış 17 işadamının ortak girişimi olan Han Yapı Gayrimenkul, deprem güvenliği alanında İsthanbul Evleri ile Türkiye'de bir ilke de imza atıyor. 

    

    Han Yapı Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Satıcı, satışların başladığını belirterek, kar odaklı bir şirket olmayacaklarını ifade etti. Satıcı, ''Sektörde geçici değiliz. Uygun fiyatlarla konut üretmeyi planlıyoruz. Fiyatlar bizim sayemizde dengelenecek'' dedi. Satıcı, Anadolu'da ve yurtdışında da proje üretmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. 

    

Metrekaresi 1000 YTL

    

    Oğuz Satıcı, Beylikdüzü'ndeki İsthanbul Evleri'nin 170 dönüm brüt, 108 dönüm net alan üzerinde 6, 7 ve 8 katlı bloklardan oluşacağını kaydetti. Toplam 350 bin metrekarelik inşaat gerçekleştireceklerini anlatan Satıcı, ''Bu projede metrekaresi 1000 YTL'den başlayan 2500 konut üreteceğiz'' dedi. 

    Oğuz Satıcı, şöyle devam etti: ''Görüldüğü gibi fiyatlar gayet makul olacak. Bugün itibarıyla satışlara başladık. Biz kar odaklı bir şirket olmayacağız. Bu sektörde büyük karlar görüp, geçici olarak bu işe soyunmuş değiliz. Makul fiyatlarla konut üretmeyi planlıyoruz. Fiyatlar bizim sayemizde dengelenecek'' 


Bu Binalar 10 Şiddetine Dayanıklı

 

    HAN Yapı Gayrimenkul Yönetim Kurulu Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ise yaptığı açıklamada konutların depreme karşı son derece dayanıklı olmasına büyük önem verdiklerini ifade etti. 

    Prof. Dr. Işıkara, Han Yapı Gayrimenkul'ün hedef kitleye dönük araştırmasında deprem kaygısının ilk sırada çıktığını vurgulayarak, şunları söyledi: ''Bunun üzerine daha önce yapılan standart çalışmalara ilaveten, Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilerek, 170 dönümün sismik tomografik araştırmasını yaptırdık. Proje mühendislik hesapları ve statikler bu bulgular doğrultusunda hazırlandı. Deprem riskine karşı güvenliğin sağlanması için çıtayı en üst seviyeye çıkardık. Çünkü güvenli zemin yoktur, güvenli bina vardır. Bu nedenle İsthanbul Evleri 10 şiddetindeki bir depreme dayanacak şekilde tasarlanarak inşa edilecek. Yapım kalitesine büyük önem verdiğimiz inşaatların her safhasını denetleyeceğiz. Bu konuda zaman zaman üniversitelerimizle işbirliğine gideceğiz. Bu projede yer alan aileler huzur ve güven içinde yaşayacaklar.''


24 Ayda Teslim


    İsthanbul Evleri kayar kalıp, peri veya doka kalıp sistemi ile inşa edilecek, 6+1, 7+1 ve 8+1 yüksekliğinde olacak. 84-160 metrekare arasında olacak dairelerin oda sayıları 1+1, 2+1 ile 3+1 arasında değişecek. Metrekaresi 1000-1300 YTL arasında satılacak daireler 24 ayda teslim edilecek. 


(2006 yılında Reşat Altın 156 liraya satılıyormuş.)


Akşam 7 Mayıs 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön