01 / 05 / 2024

2006 yılında Kanyon'da fiyatlar katlandı!

2006 yılında Kanyon'da fiyatlar katlandı!

2006 yılında açılışı yapılan Kanyon Alışveriş Merkezi, Akmerkez'i bile 2'ye katlamış. Metrocity'de konut fiyatları 290 bin dolardan başlarken, yoğun talebin olduğu Kanyon'daki konutlar 2 milyon dolardan alıcı bulmuş.



2006 yılında Kanyon da fiyatlar katlandı!


Kanyon'da fiyatlar katlandı


ALMAYA KALKARSANIZ 2 KATI


BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz haftalarda açılışını yaptığı Kanyon Alışveriş Merkezi, gerek mağaza, gerekse konut fiyatlarıyla dudak uçuklatıyor. Fiyatlarıyla dünyanın sayılı alışveriş merkezlerinden Akmerkez'i bile 2'ye katlayan Kanyon Alışveriş Merkezi'ndeki konutlar, 2 milyon dolardan alıcı buldu. Şu anda hiç boş yer olmayan Kanyon'dan konut almak isteyenler, bu fiyatın 2 katı kadar para ödemek zorunda kalacak.


SAHİBİYLE PAZARLIK... 


YETKİLİLER belirlenen 2 milyon dolarlık fiyatın inşaat aşamasındaki fiyatlar olduğunu belirterek, şöyle konuştu: ''Şu anda bir konut almak isteyen ilk sahibiyle görüşecek. Bu da iki taraf arasındaki pazarlığa bağlı olarak yeni fiyatları ortaya çıkarabilir. Çünkü yoğun bir talep var. Bu da ev sahiplerinin fiyatları yükseltmesine neden oluyor. 2 milyon dolara sattığımız bir konutu 3 ya da 4 milyon dolara bile alabilirsiniz.''


KOMŞULARINA FARK ATTI 


KANYON'un hemen yakınında bulunan komşusu MetroCity'de konut fiyatları 290 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında seyrediyor. Akmerkez'de ise konutlar 1 milyon 850 bin dolar civarında alıcı buluyor. Akmerkez'deki konutların kiraları 4 bin ila 7 bin dolar arasında değişirken, Kanyon'da mağazaların kiraları metrekare başına 100 dolar fiyattan başlıyor. Dünyanın incisi İstanbul Boğazı'nda 1-2 milyon dolar fiyat biçilen ve alıcı bekleyen yalı dairelerinin birçoğu bile Kanyon'daki evlere yetişemiyor. 


SENEM KAYA


(2006 yılında 1 dolar 1.59 liraya, Reşat Altın ise 156 liraya satılıyormuş.)


Takvim 16 Haziran 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön