28 / 04 / 2024

2006 yılında Karayolları arsasına ilgi büyük!

2006 yılında Karayolları arsasına ilgi büyük!

2006 yılında İstanbul'un en değerli arsası olarak nitelendirilen Zincirlikuyu'daki Karayolları arsasına ilgi büyükmüş. 460 milyon 550 bin lira muhammen bedelle satışa çıkarılan arsanın ihalesi için beş yatırımcı şartname almış.



2006 yılında Karayolları arsasına ilgi büyük!


Karayolları arsasına ilgi büyük


İstanbul Zincirlikuyu'daki Karayolları arsası için 18 Ağustos'ta ihaleye çıkılıyor. Belediyenin yükseklikte iddialı kule yapmak istediği arsanın ihalesi için beş yatırımcının şartname aldığı belirtiliyor


TEBERNÜŞ KİREÇCİ

  

     İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin büyük projeleri arasında yer alan İstanbul Zincirlikuyu'daki Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü binasının arsası için ihale 18 Ağustos'ta yapılacak. Beş önemli yatırımcının şartname aldığı öğrenildi.

     Belediye'nin, yükseklik açısından dünyanın en iddialı gökdelenlerini yapmak istediği bu arsanın ilgilileri arasında, belediye ile birlikte Levent'teki İETT Garajı'na burgu kule projesini başlatan El Maktum da bulunuyor. 


460.5 milyon YTL


     Arsa, Bayındırlık Bakanlığı'ndan Maliye'ye bağlı Milli Emlak'a devredildi. İhalesini İstanbul Defterdarlığı yapacak. Belediyenin de diğer talipler gibi ihaleye girmesi bekleniyor.

     460 milyon 550 bin YTL bedelle satışa çıkartılacak 96.5 dönümlük arsanın ihalesi için şartname alan beş talipliden ikisinin projede Dubaili ortaklarıyla yer almak istedikleri öğrenildi. 

     Arsa ile Galataport ve Tüpraş'taki yüzde 14'lük hisse alımıyla gündeme gelen İsrailli Ofer Grubu'nun da ilgilendiği belirtiliyor. Grubun bu projedeki ortağı yine borsacı Mehmet Kutman'ın şirketi Global Yatırım Holding'i olacak.  

      

İki belirsizlik var

     

     Bazı yatırımcıların da bilgi almak için Maliye Bakanlığı'na başvurduğu, bazılarının ihale şartnamesini Gelirler Genel Müdürlüğü ile İstanbul Defterdarlığı'nın internet sitesinden aldıkları belirtiliyor.      Karayolları arsasıyla ilgili yatırımcıları ürküten iki konu var. Bunlardan birincisi İstanbul Mimarlar Odası'nın, Danıştay'a Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planının iptali için açtığı dava. Dava, Oda'nın lehine sonuçlanırsa arsayla ilgili tüm hesapların yeniden yapılması gerekecek.  

     

'Residence' istiyorlar

     

     Adının açıklanmasını istemeyen bir yatırımcı Amerikalı bazı şirketlerin kendisine 'birlikte girelim' teklifi getirdiğini belirterek ''Ancak ben aşırı ihtiyatlıyım. Arsayı aldıktan sonra Danıştay'daki karar aleyhimize çıkarsa sıkıntı yaşayacağımız için şimdilik çekimserim'' dedi.        Arsayla ilgili ikinci belirsizlik noktası ise şartnamede arsada yapılacak projenin kongre merkezi ve otel olarak tanımlanması. Yatırımcıların önemli bölümü, arsaya son dönemin en gözde konutları olan 'residence' tarzı daireler yapmak istiyor. Bu görüşte olan yatırımcılar şartnamedeki tanımın residence'ı içerdiği konusunda şüpheliler.


(2006 yılında Reşat Altın Reşat Altın 234 liraya satılıyormuş.)


Milliyet 13 Ağustos 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön