28 / 04 / 2024

2010, taşkın koruma ve dere ıslahı yılı ilan edildi

2010, taşkın koruma ve dere ıslahı yılı ilan edildi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak 2010 yılını, taşkın koruma ve dere ıslahı yılı ilan ettiklerini söyledi



Bakan Eroğlu, İstanbul Metropolitan Planlama Merkezi'nde düzenlenen "İstanbul'da Dere Islahı ve Taşkın Koruma" toplantısı öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İstanbul'un, Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olduğunu belirtti.

"Dünyanın incisi olan İstanbul için ne yapılsa azdır" diyen Eroğlu, bakanlık olarak kente yapılabileceklerin en iyisini yapma gayreti içinde olduklarını anlattı.

Eroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bakanlığa bağlı kurumların temsilcilerinin bugün düzenlenen toplantıda, taşkın koruma, dere ıslahı ve ağaçlandırma konularında görüş alışverişinde bulunacaklarını kaydetti.

Bu konularda hayata geçirilecek çalışmaların sıkı takipçisi olacaklarını dile getiren Bakan Eroğlu, "Bakanlık olarak 2010 yılını taşkın koruma ve dere ıslahı yılı ilan ettik. İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın
başkanlığında bir toplantı yapılmıştı. Bu toplantıda, dereler ikiye bölünmüştü. Buna göre, şehir içinde kalan derelerin ıslahı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ tarafından, yukarı arsalar denilen bölüm ise DSİ tarafından ıslah edilecek. Bakanlığın ilgili birimleri de bu alanlardaki ağaçlandırma çalışmasına her türlü desteği verecek" şeklinde konuştu.

Derelerin çevresinin ıslahı ve korunmasının çok önemli olduğuna dikkati çeken Eroğlu, 2010 yılının başında hayata geçen bu seferberlik için İstanbul'da önemli işlere imza atmanın gayretini göstereceklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da İstanbul'un Türkiye'nin iktisadi başkenti olduğunu ifade etti.

Örnek bir kent olan İstanbul'un dünya tarafından yakından takip edildiğini dile getiren Topbaş, kentte yaşayanların, yaşam alanlarının daha güzel hale getirilmesi için birtakım etkenlerden kurtulması amacıyla çalışmalar yaptıklarını anlattı.

İstanbul'da özellikle taşkın alanlarının gözden geçirilerek, projelendirilmesi gerektiğini anlatan Topbaş, dere ıslah çalışmalarıyla birlikte ağaçlandırmanın da yaşam çevrelerine uygun hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Kentte, şu anda su sorununun bulunmadığını anlatan Topbaş, Çevre ve Orman Bakanlığı ile birlikte düzenledikleri bu toplantıda söz konusu alanlarda önemli çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Haydar Koçaker, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ile bakanlık ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili temsilcilerinin katıldığı toplantı, basına kapalı devam ediyor.
AA


Geri Dön