03 / 05 / 2024

2010'da gayrimenkule akan yatırım 7 milyar doları geçecek

2010'da gayrimenkule akan yatırım 7 milyar doları geçecek

2010 planlamalarına göre gayrimenkulün hemen her segmentine yapılacak yatırımların miktarı 7 milyar doları geçecek



Ağaoğlu Halkalı'da 212 AVM'nin yanında My Residence 212 İstanbul'u hayata geçirecek. Ocak ayında satışların başlaması öngörülüyor. projede toplam 503 konut bulunacak.

Dumankaya yılın ilk projesini İstanbul Tuzla'nın Aydınlı bölgesinde inşa edecek. 35 milyon TL yatırım değeri bulunan 330 konutluk Dizayn'ın satışları Ocak'ta başlayacak.

Ant Yapı  İzmir  Çeşme'de Port Alaçatı isimli villa projesini hayata geçiren Ant Yapı, Alaçatı'da 35 yataklı butik otel projesi de geliştirecek.

Garage İnşaat satışların mart'ta başlayacağı Garage Tower'da 270 konut ve 41 iş yeri bulunacak. İstanbul Topkapı'daki projenin yatırım maliyeti de 75 milyon dolar olacak.

Sinpaş Küçükçekmece'de 100 konutluk İstanbul Sarayları'nı lanse edecek. Mart'ta başlaması planlanan lüks projede İstanbul'daki saraylardan yola çıkılarak dizayn edilmiş binalar yer alacak.

Ağaoğlu Emlak GYO'nun ihalesinde alınan İstanbul Ayazma'daki arazide 3500 konut inşa edecek. Proje Kayabaşı yerleşim bölgesine komşu yeni bir uydukent olarak planlanacak. Doğu Ataşehir'de inşa edilen My Towerland'ın 4000 konutluk yeni etabı devreye girecek.

Ant yapı şirket İstanbul Çamlıca'da yeni bir projeye başlayacak. Metrekare fiyatının 3 bin dolardan başlaması öngürülen bir ofis ve rezidans projesi inşa edilecek. Projeye 100 milyon dolar harcanacak.

Artaş İnşaat Ispartakule mevkiinde 600 konuttan oluşacak yeni bir projeye kazma vuracak. Konutların satışına Nisan ayında başlanacak.

Dumankaya İnşaat şirket Avrupa Yakası'ndaki ilk yatırımı da Bahçeşir'de yapacak. 716 konutluk projenin yatırım bedeli 100 milyon TL olacak.

Kartal'daki Vizyon projesinde yer alan 158 ofisin satışı başlayacak.

Anadolu Yakası Gizli Bahçe bölgesinde 750 konutluk yeni proje devreye girecek. Yatırım maliyeti 90 milyon TL.

Ağaoğlu 2010'un 3'üncü çeyreğinde Ağaoğlu 1000 konutluk bir projeyi satışa çıkaracak. Proje İstanbul Anadolu Yakası'nın gözde merkezlerinden Çekmeköy'de inşa edilecek.

Dumankaya İnşaat yaz aylarının bir diğer projesini de hayata geçirecek. 750 konuttan oluşacak proje Anadolu Yakası'nın Kurtköy mevkiinde inşa edilecek ve 105 milyon TL değerinde olacak.

Ağaoğlu Bahçelievler'de 2'nci projesinin inşaatına başlayacak. Burada 1000 konut geliştirecek olan Ağaoğlu Residence inşa etmeyi planlıyor.

Sinpaş yılın son aylarında hız kazanacak. Bu dönemde İstanbul Bomonti'deki konut projesinin hazır hale gelmesi planlanıyor.

Şirket aynı dönemde  Ankara  yatırımlarına da yönelecek. İncek ve Dikmen'de 2 ayrı proje inşa edilecek. Sinpaş Ankara'nın en yüksek binasını inşa edecek.

Dumankaya Tuzla Aydınlı'da 80 milyon TL değerinde 650 konutluk bir projeye başlayacak. Bunun yanı sıra Gizli Bahçe bölgesindeki projesine 50 villa ekleyecek.

Sur Yapı İzmir Karşıyaka'da Hayat Grubu ve Torunlar Grubu ile ortak rezidans- AVM-Marina projesine imza atacak. Yılsonuna doğru hazır olması beklenen projeye 270 milyon Euro'luk yatırım yapılacak.

2009 1.çeyrek

Teknik Yapı 2010 yatırımları İstanbul Ataşehir'den başlayacak. İlkini Şubat'ta açıklayacağı 2 konut projesi gerçekleştirecek. Her iki proje de 300- 400 arası konuttan meydana gelecek.

Yeşil İnşaat İstanbul Topkapı'da 2'nci Yeşil Plaza'yı inşa etmeyi hedefliyor. Altı otel, üstü rezidans olarak planlanan projenin 270 metreyi geçerek Türkiye'nin en yükseği olması için çalışılıyor. Yatırım bedeli 50 milyon dolar olarak öngörülüyor.

Tulip Gayrimenkul İstanbul Ispartakule'de iki rezidans kulesinden oluşacak projede bir de AVM bulunacak. Tulip Towers'ta dairelerin metrekare fiyatı başlangıçta 2 bin 500 TL seviyesinde olacak. Yılın aynı döneminde Tulip 360 projesi de görücüye çıkacak. Orta gelir grubu için Esenyurt'ta inşa edilecek Tulip 360'da 2 bin 364 konut bulunacak. 40 metrekarelik daireler 40 bin TL'ye satılacak.

2009 2.çeyrek

Aşçıoğlu İstanbul Mecidiyeköy'deki Likör Fabrikası arazisinde gerçekleşecek projenin Mayıs Haziran gibi başlaması planlanıyor. İsminin Selenium Of İstanbul olarak kararlaştırıldığı projede 100 bin metrekare konut 40 bin metrekare AVM alanı var. Yatırım bedeli 200 milyon dolar.

Sur Yapı İstanbul Çamlıca'da 1500 lüks konutun yer aldığı karma proje yapacak. Projeye 400 milyon dolar yatırılacak. Aynı dönemde İstanbul Kağıthane'de 30 bin metrekare büyüklüğünde bir AVM inşa edilecek.

Teknik Yapı İstanbul Kartal'da inşa edeceği ilk konut projesine 2'nci çeyrekte başlayacak. Orta ölçekli bir yatırım yapılacak ve bölgeye göre uygun fiyatla çıkılacak.

İhlas Yapı İlkbaharda başlayacak projelerin ilki Ispartakule'de inşa edilecek. Bölgede 1500 konut hayata geçirilecek. Aynı dönemde Beylikdüzü'nde de 500 konutluk bir projenin satışı başlayacak. Projelerde AVM ve ofis alanları da bulunacak.

Soyak Bahçeşir'de gerçekleştireceği merakla beklenen projesini yılın 2'nci çeyreğinde satışa çıkaracak. Soyak bölgeye 4 bin konutluk dev projesiyle girecek.

2009 3.çeyrek

Kuzu Grup yılın ikinci yarısında Ataşehir'de 3 bin konutluk dev bir projeye başlayacak. Projenin 300 milyon dolara mal olması öngörülüyor. Ankara Çukurambar'da 2 bin 500 konut ve 750 home-ofis hayata geçirilecek.

Soyak İstanbul'da 2 farklı ofis yatırımı hayata geçirecek. Şirket buradan yılda 50 milyon dolar üzerinde kira geliri elde etmeyi hedefliyor.

Teknik Yapı şirketinin 2010'da Kartal'da inşa edecği 2'nci konut projesi yılın 3'üncü çeyreğinde başlayacak. Bu projede orta ölçekli ve ortalama 400 daire planlıyor. Teknik Yapı ayı dönemde Anadolu Yakası'nın diğer önemli yerleşim bölgelerinden Kadıköy Bağdat Caddesi'nde bir konut projesi inşa edecek. Şirket prpjeyi kendi arsası üzerinde yapacak.


2009 4.çeyrek

İŞ GYO İstanbul Altunizade'de konut- çarşı ve transfer merkezi kullanım amacıyla karma fonksiyonlu olarak tasarlanan projesini son baharda görücüye çıkaracak. 250 dairelik projeye 130 milyon dolar harcanacak.

İzmir Bayraklı'da Mimar Emre Arolat'ın tasarladığı karma kullanımlı bir proje daha inşa edecek.

Yine 130 milyon dolara mal olması beklenen projede 2 adet konut bloğu ve AVM bulunacak.


Teknik Yapı şirket bu dönemde Kartal'da 2, Bağdat Caddesi'nde bir proje daha inşa edecek. Yeni konut projelerinde yaklaşık 300- 400 konut yer alacak.


2010'da gayrimenkule akan yatırım 7 milyar doları aşacak

2009 temkinli ilerleyen gayrimenkul sektörü gelecek yıldan çok umutlu olmasa da yeni yatırımlar bir bir sıralandı. Şirketlerin yaptığı 2010 planlamalarına göre gayrimenkulün hemen her segmentine yapılacak yatırımların miktarı 7 milyar doları geçecek.


Gayrimenkule kim ne kadar yatırım yapacak


Ağaoğlu 3 milyar dolar
Sur Yapı 1.8 milyar dolar
Kuzu Grup 600 milyon dolar
Teknik Yapı 400 milyon dolar
Dumankaya 367 milyon dolar
Sinpaş GYO 350 milyon dolar
Tulip Gayrimenkul 330 milyon dolar
Varyap 304 milyon dolar
İş GYO 260 milyon dolar
Aşçıoğlu 200 milyon dolar
Ant Yapı 190 milyon dolar
Garage İnşaat 75 milyon dolar

Toplam: 7.878 milyar dolar

HaberTürk/Menekşe Ataselim


Geri Dön