21 / 05 / 2024

2012 Atletizm şžampiyonası'na salon inşaatı yetiştiriliyor!

2012 Atletizm şžampiyonası'na salon inşaatı yetiştiriliyor!

İstanbul 'un ev sahipliğinde düzenlenecek 2012 Dünya Atletizm Salon şžampiyonası 'nın genel koordinatörü Can Korkmazoğlu, Nisan başında IAAF İnceleme Heyeti 'nin Türkiye 'ye ikinci ziyaretini gerçekleştireceğini bildirdi...



İstanbul 'un ev sahipliğinde düzenlenecek 2012 Dünya Atletizm Salon şžampiyonası 'nın genel koordinatörü Can Korkmazoğlu, Nisan başında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) İnceleme Heyeti 'nin Türkiye 'ye ikinci ziyaretini gerçekleştireceğini bildirdi. Korkmazoğlu, 'Salon inşaatı dışındaki bütün hazırlıklarda çok çok iyi durumdayız. İnşaat da söz verdiğimiz gibi Eylül sonuna yetişecek' söyledi.
               
IAAF İnceleme Heyeti, 9-11 Mart tarihleri arasında İstanbul 'da düzenlenecek şampiyonanın hazırlıklarını incelemek üzere, Türkiye 'ye ikinci büyük teftişini yapacak. İlk kez geçen yıl Eylül ayında inceleme yapan heyet, şampiyonanın başlamasına 18 ay kalmasına karşın henüz bir spor salonunun bulunmamasının kendilerini endişelendirdiğini, organizasyonun Türkiye 'den alınabileceği riskinin bulunduğunu ifade ettiler.
               
Heyetin, Nisan ayı incelemesi öncesinde AA muhabirine açıklama yapan Can Korkmazoğlu, IAAF 'ın önceki ziyaretleri sırasındaki endişeleri geride bıraktıklarını belirtti. Salon inşaatı için iki ayda bir, başka bir heyetin teftişe geldiğini kaydeden Korkmazoğlu, 'Hızlı ilerliyoruz. Zaman planından çok az gerideyiz. IAAF 'a 30 Eylül 'de bitireceğimizi taahhüt ettik. İnşaat firması da 15 Ağustos 'ta bitirmeyi taahhüt etti. Dolayısıyla bir buçuk aylık marjımız var.

Söz verdiğimiz tarihe yetiştireceğiz. İnşaat kar yağdığında biraz yavaşlamış olsa da gecikme çok fazla değil, kendimizi güvende hissediyoruz' söyledi.
               
Korkmazoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
               
'Heyetin, promosyon planından logo ve maskota, bilet satışından teknik konulardaki programa, kullanacağımız ekipmandan ülkelere verilecek vizelere, ulaşıma, konaklamaya, açılış törenine, son gece kokteyline, tıp konularına, hatta çevre koruma planlarına kadar konularda uzman heyete raporlarımızı verip, önerilerini dinleyeceğiz. Gidecekleri gün de bir basın toplantısı düzenleyeceğiz.
 
İnşaat dışında diğer bütün konularda biz çok çok iyi durumdayız, her şeyimiz mükemmel gidiyor.'
               
Genel Koordinatör Korkmazoğlu, heyetin bir sonraki ziyaretinin muhtemelen 2012 Ocak sonunda olacağını, aynı günlerde dünya şampiyonası programıyla Türkiye Salon Atletizm şžampiyonası düzenleneceğini anımsattı.
               
BAKIRKÖY MEYDANINDA SIRIKLA ATLAMA

Korkmazoğlu, IAAF İnceleme Heyeti 'nin seyirci sayısına çok önem verdiğini, dolu stadyum istediğini vurguladı. Halk arasında atletizmin bilinirliğinin fazla olmasını isteyen heyetin, şampiyonanın kentte ve ülkede tanıtımına önem verdiğini belitti.

Organizasyon komitesi olarak, IAAF ile birlikte iyi bir tanıtım planı hazırladıklarını anlatan Korkmazoğlu, salonda 5 bin kişilik biletli koltuk olacağını ve tamamının satılacağına inandıklarını ifade etti.
               
İnsanların atletizme gelmediğini, bu nedenle atletizmi Türk halkına götüreceklerini belirten Korkmazoğlu, Taksim ve Bakırköy meydanlarında şenlik havasında atletizm aktiviteleri düzenleyeceklerini bildirdi. Bakırköy meydanına sırıkla atlama ve yüksek atlama ekipmanlarını yerleştirip, elit atletlere gösteri müsabakaları yaptıracaklarını söyleyen Korkmazoğlu, 'Bunun dışında halkın 50-60 metre koşabileceği pistler oluşturacağız. Burada insanların yarıştırıp, zamanlarını ölçeceğiz' diye söyledi.
               
2012 'NİN SALON İNşžAATI SÜRÜYOR

Sinan Erdem Spor Salonu ile bağlantılı atletizm salonu, atıl durumdaki kapalı yüzme havuzunun yerine yapılıyor. şžampiyona süresince, soyunma ve ısınma alanları Sinan Erdem Spor Salonu 'nun içinde yer alacak. Salon ile yeni tesis arasındaki bağlantı, kalıcı bir geçitle sağlanacak.
               
7 bin 450 koltuk kapasiteli salonda, Dünya şžampiyonası için VIP, basın ve  takım tribünleri ayrıldıktan sonra biletler satışa sunulacak.
AA


Geri Dön