16 / 05 / 2024

2013 ticari gayrimenkul yılı olacak!

2013 ticari gayrimenkul yılı olacak!

Mütekabiliyet Yasası ile birlikte ticari gayrimenkule olan talebin artacağını öngören inşaat firmaları ofis ve AVM yatırımlarına yöneldi. Kağıthane, Şişli ve Zincirlikuyu gibi merkezi lokasyonlarda birbiri ardına ofis projeleri yükseliyor…



Bir dönem AVM, sonrasında konut derken şimdi de ofis yatırımları hız kazanmaya başladı. Özellikle mütekalibiyet yasasında sonra yabancıların da Türkiye pazarına girmesiyle ofis talebinde artış olacağı öngörülüyor. Doğacak ihtiyacı karşılamak için inşaat yatırımcıları şimdiden kolları sıvadı. Birçok inşaatçı 2013 yatırım planlarının başına ticari gayrimenkul aldı. 


Türkiye’de büyüyüp Rusya’ya açılacak

Eroğlu Gayrimenkul  2013’te 2’si İstanbul olmak üzere 3 yeni proje hayata geçirecek. Firma Türkiye’de ofis ve AVM alanında büyüyerek Rusya’ya açılmayı hedefliyor. Rusya’da tekstilde yakaladıkları başarıyı inşaata da taşımayı istediklerini belirten Eroğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Körfez ülkelerinde de çok iyi işler yapılabileceğini söyledi. 


Çalık Zincirlikuyu’ya ofis yapacak

Çalık GYO, 2013’te Zincirlikuyu’ya A plus ofis yapacak. Yenibosna Kuyumcukent’te ise 14 bin 500 metrekarelik arsa üzerinde karma bir proje hayata geçirecek.  Galık GYO Genel Müdürü Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, mütekabiliyet yasası ile birlikte Ortadoğu ve Arap ülkelerinden önemli bir kaynağın Türkiye’ye gireceğini söylüyor. 


Çamlıca ve Basın Ekspres Yolu’na 200 milyon dolarlık yatırım

Ant Yapı 2013’te 2 yeni ofis-rezidans projesine start verecek. Projenin ilki Çamlıca Ünalan mahallesinde yer alacak. 35 bin metrekare alan üzerinde yükselecek olan proje 250 adet konut-ofisten oluşacak. Yatırım maliyeti ise 150 milyon dolar. Ant Yapı, bir diğer projesini ise Basın Ekspres Yolu’nda hayata geçirecek. 20 bin metrekare alan üzerinde 50 bin dolarlık yatırımla inşa edilecek proje, 200 adet rezidans ve ofisten oluşacak. 


İş GYO finansın merkezinde olacak

Bugüne dek yaptığı yatırımlarla büyük projelere imza atan İş GYO, Varyap’tan aldığı İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ndeki arazinin üzerine ofis ve ticari ünitelerden oluşan bir proje inşa edecek. İş GYO’nun, yeni finans merkezine projesiyle büyük değer katması bekleniyor.


İmaj İnşaat Kağıthane’yi tercih etti

İmaj İnşaat ise yatırım anlamında fırsatlara önü açık olan Kağıthane’yi tercih etti. Firma 2013’ün birinci çeyreğinde toplam 60 anahtardan oluşan bir ofis projesinin inşaatına başlayacak. İmaj İnşaat Genel Müdürü Hasan Aras, Kağıthane’ye yatırım yapan müşterileri yüksek karlılık sürprizi beklediğini söylüyor. 


Esas Gayrimenkul Anadolu’yu takibe aldı

Esas Gayrimenkul 2013’te 100 milyon dolarlık ofis-AVM yatırımı yapmayı hedefliyor. Yılın ilk 3 ayı içerisinde Maltepe’de yeni bir ofis projesine start vermeye hazırlanan firma, Kocaeli’nde de bölgenin en büyük AVM’sini inşa edecek. 2013’ün ilk aylarında temeli atılacak olan Kocaeli projesi, toplam 90 bin metrekare alan üzerinde yükselecek ve 60 bin metrekarelik kiralanabilir alanı olacak. Anadolu’yu yakın takibe alan Esas Gayrimenkul, Kocaeli büyüklüğündeki 10 şehirde bu tür yatırımlar gerçekleştirmeyi hedefliyor. Esas Gayrimenkul Yönetici Ortağı Kazım Köseoğlu, 2013’te ticari gayrimenkule olan talebin artacağını söylüyor. Önümüzdeki 2-3 yıl boyunca yabancı yatırımcıların Türkiye’de çok aktif olacağını belirten Köseoğlu, kısa vadeli yatırım hedefleri arasında konut olmadığını ifade etti. 


Propa 100 milyon TL üzerindeki yatırım fırsatlarıyla ilgileniyor

Propa İnşaat, merkezi lokasyonlardaki 100 milyon TL ve üzeri yatırım ve geliştirme fırsatlarıyla ilgileniyor. Firmanın İstanbul’daki arazi araştırma çalışmaları hala devam ediyor. Arsa satın alma görüşmelerinin sürdüğünü belirten Propa İnşaat İcra Kurulu Başkanı Can Reşit Özçiçek, 2013’te merkezi noktalarda A plus ofi projeleri geliştirmeye odaklandıklarını söyledi. Özçiçek, “Bu alanda İstanbul’da belirlediğimiz bölgeler var. Bu bölgelerde arsa satın alma görüşmeleri yapıyoruz. Var olan yatırım fırsatlarını değerlendiriyoruz. Yatırım maliyeti 100 milyon TL ve üzeri yatırım ve geliştirme fırsatlarıyla ilgileniyoruz. Henüz netleşen yeni proje yok. Bize getirilen satılık arsa ve binalar var. Bu konuda özellikle çok seçici davranıyoruz. Değerlendirmeye devam ediyoruz” dedi. 


Ege Yapı Kartal’da 239 bağımsız birimden oluşan karma proje yapacak

Ege Yapı Anadolu Yakası’nın yıldızı parlayan bölgelerinden Kartal’da 239 bağımsız birimden oluşan karma bir proje hayata geçirmeye hazırlanıyor. Ön taleplerin başladığı proje 2013’ün ilk aylarında görücüye çıkması planlanıyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön