03 / 05 / 2024

2014’te uzun vadeli borçlanma yaygınlaşacak!

2014’te uzun vadeli borçlanma yaygınlaşacak!

2013’te her kesime uygun ödeme seçeneklerinin sunulmasından dolayı yakalanan olumlu havanın 2014’te devam edeceğini belirten Fer Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, uzun vadeli borçlanma modelinin yaygınlaşacağını söyledi….



2013 yılında her ihtiyaca uygun ödeme şeklinin sağlanmasından dolayı yakalanan olumlu havanın 2014 yılında da devam edeceğinin altını çizen Fer Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova,  uzun vadeli borçlanma modellerinin yaygınlaşacağını söyledi. 


20 yıla ulaşan borçlanma modeli yaygınlaşacak

Fer Yapı projelerinde kullandırmaya başladıkları 20 yıla ulaşan borçlanma modelinin sektörün büyüme rakamlarını olumlu etkileyeceğinin altını çizen Kumova, “İnşaat sektörünün lokomotif özelliğini koruyacağını düşünüyoruz. Buna rağmen mortgage müşterilerine ilk defa Fer Yapı projelerinde kullandırtmaya başladığımız 20 yıla ulaşan borçlanma modellerinin daha da yaygınlaşacağını ve sektörün büyüme rakamlarını olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz. İnşaat sektörü olarak; beklentilerin 2 ya da 3 puan üzerinde büyüme göstereceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.


Talepte sıkıntı yok

Arzın giderek arttığı gayrimenkul sektöründe talep yönünden bir sıkıntı olmadığına dikkat çeken Ramadan Kumova, “Gayrimenkul sektöründe 2013 yılı başında tedirgin bir hava hakimdi. Buna rağmen 2013’ün dördüncü çeyreği itibariyle ekonomik göstergeler gayrimenkul sektörü için olumlu bir hale geldi. Sektörün başarı grafiği artan bir seyir izledi. Arzın giderek arttığı gayrimenkul sektöründe projelerde talep yönünden bir sıkıntı yaşanmadığını gözlemledik” ifadesinde bulundu. 


Devletin toplu taşıma ve kentsel dönüşüm konusundaki yatırımlarının talebin artmasını sağladığını vurgulayan Kumova, tüm bu pozitif etkiler ve kentsel dönüşüm projeleri sayesinde 2014 yılında da sektörün büyümeye devam edeceğini düşünüyoruz dedi. 


Kumova, “2013 yılında arz- talep oranında dengenin sağlanması, her ihtiyaca uygun konut ve ödeme şeklinin sağlanması gibi etkenler ile yakalanan olumlu havanın 2014 yılında da süreceğine inanıyoruz. Devletin toplu taşıma konusundaki yatırımları ve kentsel dönüşüm yatırımları farklı bölgelerde geliştirilen gayrimenkul projelerini desteklemekte ve talebin artmasını sağlamaktadır. Tüm bu pozitif etkiler ve kentsel dönüşüm projeleri sayesinde 2014 yılında da sektörün büyümeye devam edeceğini düşünüyoruz” diye konuştu. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com




Geri Dön