02 / 05 / 2024

2015 yılında Bornova' ya birçok yatırım yapılacak!

2015 yılında Bornova' ya birçok yatırım yapılacak!

2014'te pek çok projeye imza atan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, gelecek yıl bütçede en önemli payı Fen İşleri ile Park ve Bahçeler gibi yatırımcı müdürlüklere ayırdıklarını söyledi.



Bornova Belediyesi 2014 yılında önemli fiziki yatırımlara imza attı. 57'nci Topçu Tugayı Duvarı' nın geriye çekilerek Manisa Yolu'na bağlantı yapılması, Çamdibi Köprüsü, Forum Bornova Kavşağı gibi önemli yol düzenlemelerini yapan Bornova Belediyesi 2015 yılında da yatırımlarını sürdürecek. 234 milyon 100 bin lira olarak oy birliğiyle kabul edilen 2015 yılı bütçesinde en büyük paylar yatırımcı müdürlüklere ayrıldı. Fen İşleri Müdürlüğü 52 milyon, Temizlik İşleri Müdürlüğü 35 milyon, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ise 28 milyon liralık bütçelerle Bornovalılara hizmet üretecek. Bu bütçelerle Bornova'da devam eden projelere de hız verilerek kısa sürede tamamlanacak. Hazırlanan pek çok yeni projenin çalışmaları da başlayacak. 


SOSYAL PROJELER ARTACAK

 Bu arada Bornova Belediyesi pek çok yeni hizmeti de Bornovalıların hizmetine sundu. 30 Mart seçimlerinin ardından geçen sekiz ayda üniversite öğrencilerine ilçe esnafından indirimli alışveriş yapma imkanı veren Dost Kart, maddi durumu yetersiz vatandaşların ihtiyaçlarını diledikleri gibi karşıladıkları Dost Market ve ihtiyaç fazlası kıyafet ve oyuncak gibi ürünlerin toplandığı Paylaşım Noktası gibi projeleri hayata geçiren Bornova Belediyesi, yeni yılda bu yöndeki hizmetlerini de artırarak devam ettirecek. Sosyal alandaki bu çalışma ve yatırımların yanı sıra fiziki anlamda sorunlu bölgelere öncelik verdiklerini belirten Başkan Atila, "Yeni yılda bütçemizin büyük kısmını Fen İşleri, Park ve Bahçeler gibi yatırımcı müdürlüklere ayırdık. 2015 yılında vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda ve daha modern bir kent için pek çok yeni fiziki projeyi hayata geçireceğiz" dedi.


İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön