28 / 07 / 2024

Aile Bakanlığı Destek Ödemelerinden resmen depremden sonra müjde!

Aile Bakanlığı Destek Ödemelerinden resmen depremden sonra müjde!

Aile Bakanlığı'nın verdiği bir takım destek ödemelerin temmuzdan sonra kesilmesi resmen deprem etkisi yaratmıştı. Bakanlık tarafından ise resmen bir müjde geldi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen destek ödemelerinden çok sayıda vatandaşımız faydalanmaya devam ediyor... 

Aile Bakanlığı destek ödemelerinde geçtiğimiz aylarda vatandaşlarımızı üzen bir takım gelişmeler yaşanmıştı... Destek ödemelerin temmuzdan sonra kesilmesi resmen deprem etkisi yaratmıştı. Bakanlık tarafından ise resmen bir müjde geldi. 

DÜZENLİ DESTEK ÖDEMESİ YAPILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirme metnine göre, düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini azaltabilmek için sosyal ve ekonomik destek ödemesi yapılıyor.

Temmuz ayında memur maaş katsayısına göre yapılan hesaplama sonucunda, bu ödemelerin tutarı güncellenerek 6360 TL seviyesine yükseldi.

BAKAN RESMEN DUYURDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin yüzde 19,31 oranında artışla ortalama 6360 TL seviyesine yükseldiğini duyurdu. Zamlı ödemelerin ağustos ayında sağlanacağı belirtildi.

BU KADAR ÖDEME YAPILACAK

Ağustos ayında, düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatına destek olabilmek için ortalama 6360 TL tutarında ödeme yapılması bekleniyor. 

ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

Geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yapılan tahminlere göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ağustos ayının ortalarından sonra ödemeleri sağlaması bekleniyor. Bu durumda, 20 Ağustos civarında sosyal ve ekonomik destek ödemesinin zamlı olarak sağlanması öngörülüyor.  

Ağustos ayında sosyal ve ekonomik destek ödemesi gerçekleştirildiğinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme yapacak.

Vatandaşların, ödeme tarihlerini ve güncel tutarları takip etmek için Bakanlığın resmi kanallarını izlemeleri önem taşıyor. Bu sayede, zamlı destek ödemelerinin ne zaman ve nasıl yapılacağı konusunda güncel bilgilere ulaşabilirler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön