28 / 04 / 2024

2020 kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

2020 kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

2020 yılında kentsel dönüşüm kira yardımının ne kadar olduğu, nasıl alındığı araştırılmaya başlandı. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı kaç TL oldu? İşte tüm merak edilenler...



6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında ödenen kentsel dönüşüm kira yardım tutarları merak ediliyor. Peki, 2020 kentsel dönüşüm kredi yardımı nasıl alınır, ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler...

İl il kira yardımı 2020

2019 yılında ödenen, bu yıl için de devam edilecek kira yardımı tutarları ise 715 ila bin 150 lira arasında değişiklik gösteriyor.

Buna göre Bakanlık tarafından verilen kira yardımı tutarları ve illeri şu şekilde:

715 lira
Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis.

810 lira
Amasya, Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce.

905 lira
Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale.

995 lira
Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van.

Bin 85 lira
Adana, Antalya, Bursa, Konya.

Bin 150 lira
Ankara, İstanbul ve İzmir.

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları

  • Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı alabilmek için binanızın riskli yapı grubunda olduğu için yeniden yapılıyor olması gerekiyor.
  • Binanız için ilgili kurumdan riskli bina raporu almalısınız.
  • Yaşadığınız bölgede kentsel dönüşüm uygulanıyorsa, binanızın yeniden yapılması durumunda kentsel dönüşüm kira yardımı alabilirsiniz.
  • Kentsel dönüşüm kira yardımı için hak sahipleri gerekli belgelerle beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine başvuru yapabiliyor.

Başvurular nasıl yapılıyor?

Hak sahipleri tarafından riskli olduğu tespit edilen yapılarda bulunan konut ve iş yerleri nedeniyle kira yardımından faydalanmak için, tahliye tarihinden itibaren bir yıl içinde veya riskli yapının yıktırıldığı tarihten itibaren üç ay içinde, riskli yapının bulunduğu ilde bulunan Müdürlüğe/Belediyeye başvurabiliyor.

2020 kentsel dönüşüm kredi yardımı ne kadar?

2020 kira yardımı nasıl alınır? 6 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön