29 / 04 / 2024

2022 emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?

2022 emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?

Ramazan ve Kurban bayramlarında olmak üzere emeklilere yılda iki kez verilen emekliye bayram ikramiyeleriyle ilgili gelebilecek son dakika açıklamaları merakla bekleniyor. Geçtiğimiz dönemde 1100 TL olarak ödenen emekliye bayram ikramiyelerine zam gelmesi gündemde…



Geçtiğimiz yıl 1100 TL olmak üzere yılda 2 bin 200 TL olarak ödenen emekliye bayram ikramiyelerinin 2’şer bin TL’den 4 bin TL olarak ödenmesi gündeme gelmişti. CHP ise bayram ikramiyelerinin 4 bin 253 Türk lirası olan net asgari ücret seviyelerine çıkarılmasını talep etmişti.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Emekliye verilen ikramiyeler, Ramazan ve Kurban bayramlarında dağıtılıyor. Geçtiğimiz yıl Ramazan bayramında 1100 TL, Kurban bayramında da yine 1100 TL ikramiye verilmişti. Bu yıl için ikramiye tutarı ile ilgili henüz resmî bir açıklama gelmedi. 

Ramazan bayramı bu yıl 2 Mayıs 2022 Pazartesi gününe denk geliyor. Ramazan bayramı ikramiyelerinin de nisan ayının son haftalarında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Kuban bayramının ilk günü ise bu yıl 9 Temmuz 2022 Cumartesi... Kurban bayramı ikramiyelerinin de temmuz ayının ilk haftası yatırılacağı söylenebilir...

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

2018 yılında başlayan ve halen devam eden emekliye bayram ikramiyesi, ilk olarak Ramazan bayramında bin TL ve Kurban bayramında da 1000 TL olmak üzere 2 bin TL olarak hesaplara yatırılıyordu.

Geçtiğimiz yıllarda bu rakam 1100 TL’ye çıkarıldı ve emekliler 2 bayramda toplamda 2 bin 200 TL ikramiye alıyordu. Bu yıl bu ikramiye tutarlarına da zam gelmesi talep ediliyor.

Prof. Dr. Cem Kılıç, emekli ikramiyesinin 2 bin TL lira civarına çekilebileceğini söyledi. Hürriyet yazarı Yalçın Bayer de emekliye bayram ikramiyesi ile ilgili önemli bir yazı kaleme aldı. 

2022 emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİNE NE KADAR ZAM GELECEK? 

2018’den beri emekli, dul ve yetime dini bayramlarda ilk olarak biner Türk lirası ikramiye ödenmeye başlanmış, geçen sene bu rakam bin 100 TL’ye çıkarılmıştı. CHP de bayram ikramiyelerinin 4 bin 253 Türk lirası olan net asgari ücret seviyesinde saptanmasını talep etti. 

Fakat bu teklifin kabul edilmesinin olası görünmediğini kaleme alan Bayer, kamuoyunda bin 100 TL’lik mevcut ikramiyeye yüzde 80-85 oranında zam yapılarak 2 bin TL’ye çıkarılacağı yönünde görüşlerin olduğunu anımsattı. 

Bayer, bayram ikramiyelerinin en az 2 bin 500 TL’ye yükseltilmesini isteyenlerin olduğunu da vurguladı.

Emeklilerin bayram ikramiyesi zamlanacak mı? İkramiye için yeni formül gündemde!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön