2022 hububat desteği ne kadar? Hububat fark ödemesi 2022 ne kadar?
Hububat desteği ne zaman verilecek? 2022 hububat desteği ne kadar? Hububat Fark Ödemesi 2022 ne kadar? sorular sorulmaya devam ediyor. İşte detaylar!Üreticiler hububat desteğinden yararlanmak için son başvuru tarihini araştırıyor
Hububat desteğinde son tarihin ne zaman olduğu araştırılıyor. Üreticiler hububat desteğinden yararlanmak için son başvuru tarihini araştırıyor.
İşte merak edilen hububat desteği son tarihi ve 2022 hububat desteği ne kadar? Hububat Fark Ödemesi 2022 ne kadar? sorularının yanıtı…
HUBUBAT DESTEĞİ SON MÜRACAAT TARİHİ!
Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) arpa ve buğday ürünlerini satan çiftçilere buğday için kilogram başına 1 TL, arpa için ise 50 kuruş destekleme ödemesi yapacak. Üreticilerin hububat desteklerinden yararlanmaları için son müracaat tarihi 16 Eylül olarak belirlendi.
Arpa ve buğday üreterek TMO’ya satan çiftçiler için ödenecek fiyat belli oldu. Buğday ürünü için kilogram başına 1 TL destek, arpa için ise kilogram başına 50 kuruş destek yapılacak. Programdan yararlanmak isteyen çiftçilerin TMO’ya yapacağı son başvuru tarihi ise 16 Eylül olarak açıklandı.
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Bu sezonda TMO’ya arpa ve buğday satan üreticilerimize yönelik destekleme ödemesi, 2022’de arpa ve buğday üretimi yaparak ürünlerini TMO’ya satan ve bu satışlarını belgelendiren çiftçilere buğday için kilogram başına 1 TL, arpa için 50 kuruş olarak ödeme yapılacak. Bu desteklemeden yararlanan üreticiler, belirtilen şartları sağlamaları durumunda diğer desteklerden de faydalanacaklar. Bahsedilen bu desteklemeden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin 16 Eylül 2022 tarihi mesai bitimine kadar Çiftçi Kayıt Sistemi'nde kayıtlı oldukları il veya ilçe müdürlüklerimizden temin edecekleri dilekçe ve TMO’dan alınan alım satım belgeleri ile müracaat etmeliler. Bu tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir” dedi.
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü Sağlam, desteklemeden yararlanamayan kişiler için de şunları söyledi; “Kamu kurum ve kuruluşları ile 5488 sayılı Tarım Kanununun 23. maddesi gereği ‘haklarında beş yıl süre ile hiçbir destekleme programından yararlandırılmamaları’ yönünde karar verilenler destekleme ödemesi alamazlar. 2022’de ÇKS’ye kayıtlı olarak arpa, buğday üretimi yapan ancak ürettikleri ürünlerini TMO’ya satmayanlar ya da Cumhurbaşkanı Karar’ında altı çizilen tarihler dışında TMO’ya satanlar için destekleme ödemesi yapılmaz.”
Türkiye’de hangi meslekler hemen iş buluyor? İşsiz kalmayan meslekler! İşte detaylar!
Almanya, Türkiye’den işçi istiyor! Maaşlar göz dolduruyor! İşte detaylar! ÖTV kalkıyor mu? Sıfır araçlarda ÖTV indirimi olacak mı? 2022 ÖTV düzenlemesi olacak mı? |