Ekonomi

Çiftçiler dikkat! Buğday gelir sigortasında şok gelişme! Resmen açıklandı!

Tarsim Genel Müdürü Serpil Günal, tarım sigortalarında büyük bir farkındalık yaşandığına dikkat çekerek, buğday ürünü için uygulanan gelir sigortası ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte o açıklamalar... Çiftçilerin, tarım sigortalarına karşı önemli bir farkındalığı olduğunun altını çizen Serpil Günal, yelpazeyi genişletmek üzere çalışmalar yapıldığını vurguladı

Tarsim Genel Müdürü Serpil Günal,  tarım sigortaları ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çiftçilerin, tarım sigortalarına karşı önemli bir farkındalığı olduğunun altını çizen Serpil Günal, yelpazeyi genişletmek üzere çalışmalar yapıldığını vurguladı. 

Tarsim Genel Müdürü Serpil Günal, buğday ürünü için geçen sene gelir sigortası başlatıldığını dile getirdi. Serpil Günal, buğday sigortasıyla ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. 

İşte buğday gelir sigortası için gelen o son dakika açıklaması...

Bloomberg HT'de yayınlanan Sigorta Gündemi programına katılan Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi (Tarsim) Genel Müdürü Serpil Günal, tarım sigortaları alanında sevindirici gelişmeler yaşandığına dikkat çekti. 

Poliçe sayısının 9 ayda 2 milyonu  geçtiğinin altını çizen Günal, geçtiğimiz sene sigortalı olan toplam varlıkların 83 milyar liradan bu yıl Eylül sonu itibariyle 177 milyar Türk Lirası'na ulaştığını dile getirdi. 

Günal, konuyla ilgili açıklamasında "Sigortalı varlık oranında yüzde 112'lik bir artış görülüyor. Sigortalanan işletme sayısında da artış söz konusu. Geçen yıl 500 bin olan işletme sayısı 606 bine çıkmış durumda. Toplam prim ödemeleri 3,3 milyar TL'den 5,4 milyar TL'ye çıktı" bilgilerini paylaştı. 

Çiftçilerin son zamanlarda daha bilinçli olduğunu aktaran Günal, devlet desteğinin önemli olduğunu, Türkiye'nin devlet desteği ile işleyen dört sistemden biri olduğuna vurgu yaptı. Gelecek yıl da gelir sigortasının ülke geneline yayınlaştırılacağını paylaşan Günal, toplam hasarlı alana bakıldığında yurt dışında ya da Avrupa'da kadar büyük hasarlar yaşanmamasına  rağmen, sigorta bedellerindeki yükseliş sebebiyle ödenen hasar miktarının da arttığına vurgu yaptı. 

BUĞDAY FİYATLARINDA SON DURUM

Emtia piyasasında geçen hafta resesyon endişeleri ve jeopolitik risklerin etkisiyle dalgalı bir seyir kaydedilmişti. Tarım emtialarında ise geçen hafta soya fasulyesi ile pamukta negatif ayrışma yaşandı. Chicago Ticaret Borsası'nda işlem gören buğday yüzde 4.7 ve mısır yüzde 0.1 değerlenirken; pirinç yüzde 1.2 ve soya fasulyesi yüzde 4.3 azaldı.

Mazot ve gübre desteği kaç lira oldu? Mazot ve gübre desteği ne zaman hesaplara yatacak? Çiftçiler şimdi bakın!

THY'den ucuz bilet kampanyası! İndirimi duyan 299 TL'lik bileti almaya koştu!

Referans Beşiktaş ön talep topluyor! Kiler GYO'dan 293 konutluk yeni proje!