03 / 05 / 2024

2022 kira vergisinden neler düşülür?

2022 kira vergisinden neler düşülür?

Geçtiğimiz sene konutunu kiraya vererek gelir elde eden kimsele rbu sene vergi mükellefi oluyor. Bazı giderler vergi borcundan düşülebilyor. Peki, 2022 kira vergisinden neler düşülür?



Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince konut ve işyerlerinin kiralanmasından elde edilen kazanç için ödeniyor. Konutta kira gelir vergisi, elde edilen gelirin belirli sınırları aşması halinde ödeniyor. Kira geliri elde edenler, bu geliri beyanname hazırlayarak ya da hazır beyanları kullanarak vergi dairelerine beyan etmekle ve vergiyi ödemekle yükümlü oluyor.

2022 kira vergisinden neler düşülür?

Meskan kira geliri istisnası Gelir Vergisi Tebliği kapsamında her sene açıklanıyor. 2021 yılı içerisinde elde edilen gelirler için belirlenen istisna sınırı 7 bin TL olarak açıklandı. Buna göre, 2021'de toplam 7 bin TL kira geliri bulunmayanlar vergi beyannamesi vermeyecek.

2022 yılı vergi takvimine göre Mart ayı itibarıyla kira gelir vergisi beyan ve ödeme dönemi başladı. Vergi mükellefleri bazı giderleri vergi borcundan indirebiliyor. Peki, 2022 kira vergisinden neler düşülür?


Geri Dön