29 / 04 / 2024

2022 KYK burs ve kredi ücretleri açıklandı!

2022 KYK burs ve kredi ücretleri açıklandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısından sonra yaptığı konuşmada 2022 KYK burs ve kredi miktarını açıkladı...



Yeni eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerin alacağı karşılıksız burs ve geri ödemeli kredi tutarları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. İşte, 2022 zamlı burs ve kredi tutarları...

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; yeni eğitim ve öğretim döneminde üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için geçerli olacak KYK burs ve kredi miktarları netleşti. KYK sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce öğrenci, 'KYK bursu ne kadar olacak, kredi kaç lira oldu?' sorularına da cevap bulmuş oldu. Peki, KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak?
2022 KYK burs ve kredi ücretleri açıklandı!

2022 KYK BURS/ KREDİ NE KADAR OLDU? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısından çıkan kararları tek tek sıraladı. Öğrencilere de müjde diyerek kredi ve burs oranlarını duyurdu. “Geçtiğimiz yıl lisans öğrencilerine aylık 650 lira, yüksek lisans öğrencilerine 1.300 lira, doktora öğrencilerine 1.950 lira burs veya kredi vermiştik. Önümüzdeki yıl bu rakamları lisans öğrencilerinde 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerinde 1700 liraya, doktora öğrencilerinde 2 bin 550 liraya çıkartıyoruz.” dedi.

2022 KYK burs ve kredi ücretleri açıklandı!
KYK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK? 

Taahhütlerini onaylayan öğrencilere bu ay içinde ödeme yapılacaktır. Burs-kredi başvurusu yaparak taahhütlerini onaylayan yükseköğretim öğrencilerinin Ekim ayından itibaren geçerli olan üç aylık burs kredileri de ay sonuna kadar hesaplarına yatırılacaktır.

İlk kez burs/kredi alacak olan öğrencilere, başvurdukları eğitim-öğretim yılının başından (Ekim) itibaren normal öğretim süresi içinde ödenir. Bu öğrencilere T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre her ayın 6-10 günü arasında ödeme yapılacaktır.

Borcu olanlar dikkat! Resmi Gazete'de yayımlandı!

KYK burs ve öğretim kredilerine zam!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön