27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı KYK burs ve kredi oranlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı KYK burs ve kredi oranlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı KYK burs ve kredi miktarları hakkında açkılamalarda bulundu. Yapılan açıklama kapsamında kredi ve burs miktarına gelen zam oranı da belli oldu. İşte 2024 yılı KYK burs ve kredi oranlarının detayları...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılan Kabine Toplantısının ardından açıklamalar peş peşe geldi. Beştepe'deki yapılan ve yaklaşık 2 saat 30 dakika süren toplantıdan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısında görüşülen konular ve alınan bir takım kararlar ile ilgili açıklamalar yaptı. Merakla beklenen yeni kredi ve burs miktarını şu şekilde açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklama doğrultusunda; "Örgün eğitimdeki cep telefonu ve bilgisayar desteği ile ücretsiz 10 GB'lik internet sözünü geçen hafta yerine getirmiştik. Gençlerimizin kendilerini en iyi en güzel şekilde yetiştirmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçmıyoruz. Bizler göreve geldiğimizde kredi burs miktarı 45 liraydı. Şimdi biz bu rakamı 27 kat yükselişle 2023 sene itibarı ile lisansta 1250 Türk Lirası, yüksek lisansta 2500 Türk Lirası, doktorada 3 bin 700 Türk Lirasına çıkardık. Ayrıca kredi alan öğrencilerden sadece ana paranın ödemesini istedik.

Buna göre tek bir öğrencimizi dahi açıkta bırakmamak için yurt kapasitesitelerinide artırdık. Bu sene 950 bin öğrencimizi müracaat etti. 1 milyon 600 bin öğrencimize önümüzdeki yıl ödeyeceğimiz rakamı açıklıyorum diyecek şöye devam etti; "2024 yılı lisans burs kreid oranı 2 bin Türk Lirası. Yüksek lisans için ise bu rakam 4 bin Türk Lirası. Doktora için ödeyeceğimiz rakamı ise 6 bin Türk Lirasına çıkartıyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı KYK burs ve kredi oranlarını açıkladı

KYK BURSU NEDİR?

KYK bursu, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından, 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanunda yer alan tüm şartları sağlayan ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilere verilen karşılıksız bir ödenektir.

KYK DEVLET BURSUNU KİMLER ALABİLİR?

KYK Devlet Bursu Yurtiçi Ve Yurtdışında Yüksek Öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmektedir. KYK Bursu Yüksek Öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç Sahibi Öğrencilere 5102 Sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun Hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

KYK 2023 burs sonuçları açıklandı mı?

KYK burslarına zam gelecek mi? KYK burs başvuru sonuçlarını ne zaman açıklanacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön