30 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırıkkale Nur Cami ve Külliyesi açılışına katıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırıkkale Nur Cami ve Külliyesi açılışına katıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırıkkale Nur Cami ve Külliyesi’nin açılış törenine katıldı. Erdoğan, bu tür eserlerin milletin manevi gücü ve birliğinin sembolü olduğunu kaydetti.



Kırıkkale Nur Cami ve Külliyesi’nin açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tür eserlerin milletin manevi gücü ve birliğinin sembolü olduğunu kaydederek, “Bu meydan inşallah Kırıkkale Nur Camii ile çok daha farklı bir şekilde nurlanacak ve kalpler bütünleşecek. Burada ayrılık olmaz, burada tek millet olur” dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizin geleceğe de bu muhteşem eserlerle yürüdüğünü belirterek şunları söyledi: “Bunlar bizim manevi gücümüz. Bunlar bizim birliğimizin, iriliğimizin, diriliğimiz, kardeşliğimizin, hep birlikte Türkiye oluşumuzun simgeleri, sembolleridir. Ve hamdolsun demek ki azmettik mi her şey oluyor. Bakınız bu meydan inşallah Kırıkkale Nur Camii ile çok daha farklı bir şekilde nurlanacak ve burada kalpler bütünleşecek. Burada ayrılık olmaz. Burada tek millet olur; bu tek milletin içerisinde Türk’ü vardır, Kürt’ü vardır, Laz’ı vardır, Çerkez’i vardır, Gürcü’sü vardır, Roman’ı vardır, Boşnak’ı vardır. İki; tek bayrak. Şehidimizin kanı bağımsızlığımızın ifadesi ve yine şehidimizin sembolü yıldızlar. Çünkü ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.’ Ve biz tek vatan dedik, 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Biraz sonra bunları dillendireceğiz. Ve tek devlet.  Onun için Rabiamız var bizim. Ve bununla geleceğe hep birlikte inşallah yürüyeceğiz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın diliyorum.”


Külliyenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önce hayal etmek, ama hayali de hayata geçirmek takiple olur. Eğer bu takibi yapmazsanız bu eserler meydana gelmez. Ve bu eserlerden çok rahatsız olanlar olduğunu biliyoruz. Ama bunlar ilk insandan bugüne hep oldu ve kıyamete dek yine olacaktır, bunu da böyle bilmemiz lazım. Onun için de ne diyoruz biz? ‘Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünden benim inlemeli.’ Onun için duamız, temennimiz nedir? Yarabbi, camilerimizi ezansız, cemaatsiz bırakma. Böyle diyerek bu yola devam edeceğiz” dedi.


TOKİ Haber


Geri Dön