27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücrete zam ve ucuz konut açıklaması: 3 farklı seçenek geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücrete zam ve ucuz konut açıklaması: 3 farklı seçenek geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon karşısında zayıflayan Türk lirasının alım gücünden ötürü Temmuz'da yapılacak asgari ücret zammıyla ilgili konuştu. Erdoğan, ilk kez konut alacak olanlar için hazırlanan 3 farklı paketin detaylarını da açıkladı.



Hükümet Temmuz ayında asgari ücrete 6 aylık enflasyon hesaplamalarını yaparak zam yapmaya hazırlanıyor. Herkes asgari ücrete yapılacak zammın ne kadar olacağını merak ederken gözler Ankara'dan gelecek haberlere kilitlenmiş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca asgari ücretlinin beklediği "asgari ücrete zam" konusunda kamuoyunda merak edilen sorularla ilgili değerlendirmeler yaptı. Erdoğan, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz" dedi.

Erdoğan ayrıca konut sektöründe yaşanan arz sorunu ve buna bağlı olarak artan konut kiraları ve ev fiyatlarına çözüm olarak 3 farklı paketin de hayata geçirileceğini açıkladı.

Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan neler söyledi? Gelin detaylara birlikte bakalım:

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön