27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş AB üyeliği ve Gümrük Birliği açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş AB üyeliği ve Gümrük Birliği açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası dünyada yeniden hassaslaşan dengeleri yakından ilgilendiren çok önemli bir çıkış yaptı. Erdoğan, Avrupa Birliği'ne üyelik faslı ve Gümrük Birliği'yle ilgili 'Süratle yeni fasıl açılmasını ve Gümrük Birliği güncellemesi bekliyoruz' dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “NATO müttefikimiz Hollanda ile ilişkilerimizi ve bölgesel konularda diyaloğumuzu daha da geliştirme hususunda ortak iradeye sahibiz” dedi. AB üyelik sürecine değinen Erdoğan “Avrupa Birliği’nin kısır çıkar hesaplarına teslim olmadan artık üyelik faslını açmasını ve gümrük vergi güncellemesini süratle bekliyoruz” diye konuştu. Erdoğan, Odessa Körfezi’nden sürüklenen ve İstanbul Boğazı ve Akdeniz’e ulaşabileceği iddia edilen mayınlar konusunda Milli Savunma Bakanlığı’nın gerekli tedbirleri aldığını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön