19 / 05 / 2024

2022 mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı? Çiftçilere son dakika şoku! Hemen kontrol edin! 

2022 mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı? Çiftçilere son dakika şoku! Hemen kontrol edin! 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere sağlanan mazot ve gübre desteği ödemeleri ile ilgili son dakika gelişmeleri merak ediliyor. 2022 mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı? Çiftçilere son dakika şoku! Hemen kontrol edin! 



Konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre; Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olan üreticilere 2022 üretim yılında mazot ve gübre destekleri dahil olacak biçimde; dekar başına toplam;  patates ve soya için 146 lira, arpa, buğday çavdar, tritikale ve yulaf için 121 TL, yaş çay ve zeytin için 84 TL, aspir için 97 lira, kolza (kanola) için 109 TL, kuru fasulye, nohut ve mercimek için 96 lira, kuru soğan,  kütlü pamuk ve çeltik için 271 lira, yağlık ayçiçeği için 109 TL yem bitkileri için 115 lira, dane mısır, fındık ve diğer ürünler için 83 TL ve nadasa bırakılan üretim alanları için gübre desteği hariç şekilde 38 lira ödenecek. 

2022 mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı? Çiftçilere son dakika şoku! Hemen kontrol edin! 

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ KAÇ LİRA 2022? 

Bu sene organik tarım ve iyi tarım uygulamalarına verilecek destek tutarları peş peşe açıklandı. Organik tarım desteği kategorilerine göre dekar başına 10 TL ile 100 TL arasında değişen miktarlarda, iyi tarım destekleri ise kategorilerine göre değişen oranlarda 10 lira ile 150 lira arasında değişen miktarlarda sağlanacak. 

Bu sene dekar başına küçük aile işletmesi desteği 200 TL, fındık alan bazlı gelir desteği 170 TL, katı organik- argomineral gübre desteği 20 lira zeytin bahçeleri rehabilitasyon desteği ise 100 lira şeklinde hesaplara yatacak. 

2022 mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı? Çiftçilere son dakika şoku! Hemen kontrol edin! 

2022 MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ HESAPLARA YATTI MI? MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK? 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, merak edilen ve araştırılan mazot ve gübre desteği ile ilgili açıklamasında 2023 yılında ödenecek olan 2022 yılına ait destekleri, mazot ve gübre desteklemelerini 6 ay öne çektiklerini duyurmuştu. 

Bakan Kirişci, açıklamasında, ödemelerin Ziraat Bankası kartlarınıza ayni olarak yükleyeceğine dikat çekerek sadece mazot ve gübre alınabileceğinin altını çizdi. 

Ödemelerin 6 ay öncesinden çiftçilere verilecek kartlara yatırılacağını belirten Bakan Kirişci, Tarım ve Orman Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının 2023 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki sunumunda; mazot ve gübre desteklerinin artık çiftçilere nakit şekilde ödenmeyeceğini vurguladı. 

2022 mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı? Çiftçilere son dakika şoku! Hemen kontrol edin! 

Bakanlık yetkilileri ise mazot ve gübre desteği ile ilgili olarak, Bakan Kirişci'nin açıklamalarının mazot ve gübre desteğinin ayni olarak ödenmesinin sadece erkene alınan desteklerini değil gününde yani 31 Mart 2023 tarihinde ödenecek destekleri de kapsadığına dikkat çekti. 

Yetkililer çiftçilere  2023 Mart ayını beklemeden mazot ve gübre desteği ödemelerini almaları tavsiyesinde bulundu. 

Çiftçilerin, Ziraat Bankası internet bankacılığı/mobil uygulama üzerinden online veya ilgili şubeye şahsen başvurarak tanımlama yapması ve bu şekilde mazot gübre desteği ödemesini alması gerekiyor. 

Motorine 69 kuruş indirim geliyor! Salı günü pompaya yansıyacak! Shell, Opet, Total, PO, BP 4 Aralık 2022 fiyat listesi

Altının geleceği rakamlar peş peşe duyuruldu! Tek tek açıklanan bu rakamları duyanlar mıh gibi çakıldı!

Emekli maaşı hesaplamaları tepetaklak oldu! Tek tek açıklanan 1 Ocak 2023 emekli maaşını duyanın ağzı kulaklarına vardı

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammı peş peşe duyuruldu! Şimdi yeni hesaplanan maaşlara bakın!

 


Geri Dön