Ekonomi

2022 MTV son ödeme tarihi ne zaman?

MTV son ödeme tarihi sürücüler tarafından araştırılıyor. 2022 Motorlu Taşıtlar Vergisi hakkında araştırmalar hız kazandı. İşte 2022 MTV son ödeme tarihine detaylar!Taksit ödemelerinin tarihi merak ediliyor

Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. Taksit ödemelerinin tarihi merak ediliyor. Araç sahipleri Ocak ve Temmuz aylarında ödediği MTV ödemesi yapıyor. Peki MTV 2. taksit ödemeleri ne zaman başlıyor, son ödeme 2022 ne zaman? İşte 20222 MTV hakkında merak edilenler…

MTV 2. TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Araç sahipleri MTV 2. Taksit ödemeleri hakkında sorular sormaya başladı. MTV 2. taksit ödemeleri ne zaman başlıyor, son ödeme 2022 ne? şeklindeki sorular sürücülerin en merak ettiği sorular arasında yer alıyor.

2022 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinin ilk taksiti Ocak ayında yapılmıştı. MTV ödemelerinde 2022 yılının ikinci taksiti ise Temmuz ayında ödenecek. MTV Ocak ve Temmuz aylarında ödeniyor. Toplam olan rakam ikiye bölünerek alınıyor. Kredi kartıyla ödendiğinde de bankalar taksit imkanı sunabiliyor. MTV ile ilgili Cumhurbaşkanı kararının ekinde şu ifadelere yer verildi: "Cumhurbaşkanı Kararı'nda 2021 yılı için tespit edilen yeniden değerleme oranı, 12/2/1963 tarihli ve 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu'nun 5'inci maddesinde yer alan (I) sayılı tarife, 6'ıncı maddesinde yer alan (II) ve (IV) sayılı tarifler ve geçici 8'inci maddesinde yer alan (I/A) sayılı tarifede bulunan taşıtlar için, 2022 yılında motorlu taşıtlar vergisi tutarlarına uygulanmak üzere %25 olarak belirlenmiştir." Karar 01/01/ 2022 tarihinde yürütüleceği belirtildi. Kararın Hazine ve Maliye Bakanlığını yürütülecek."

MTV NE DEMEK?

Kara taşıtlarının doğaya bıraktığı emisyon oranı başta olmak üzere, aracın yaşı ve koltuk sayısı değerlendirilerek her sene belirlenen vergi ödemesine Motorlu Taşıtlar Vergisi yani kısaca MTV denilmektedir.

MTV ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIR?

Araç sahibi, aracının trafik sicil kaydının başladığı zamandan itibaren Motorlu Taşıtlar Vergisi vermek zorundadır. Şahıslar her yıl Ocak ve Temmuz aylarında iki eşit taksit şeklinde MTV ödemesi yapmakla yükümlüdür. Motorlu Taşıtlar Vergisini ne kadar ödeyeceğiniz aracınızın niteliğine bağlı olarak değişim göstermektedir.

TOKİ’den ev alacaklara müjde! TOKİ 2022 yeni projeleri hangi illerde?

Resesyon endir? Resesyon ne anlama geliyor?

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 20 Haziran Pazartesi 22 ayar bilezik kaç TL?