Ekonomi

2022 Temmuz dul ve yetim maaşları ne kadar? Dul ve yetim maaşlarına zam yapılacak mı?

Temmuz ayında yapılacak zam haberi ile birlikte dul ve yetim maaşları da araştırılmaya başlandı. İşte dul ve yetim maaşlarına dair merak edilenler!

Dul ve yetim maaşlarına zam yapılacak mı? Milyonlarca kişi 2022 Temmuz zammı ile birlikte dul ve yetim maaşlarının değişip değişmeyeceğini sorguluyor.

Temmuz zammı dul ve yetim maaşlarına da yansıyacak. Temmuz zammı ile birlikte dul ve yetim maaşları ne kadar olacak? Peki 2022 Temmuz dul ve yetim maaşları ne kadar olacak? İşte detaylar…

2022 TEMMUZ DUL VE YETİM MAAŞLARI NE KADAR? DUL VE YETİM MAAŞLARI KAÇ TL OLACAK?

Temmuz ayı zammı ile dul ve yetim maaşlarının ne kadar artacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. 2022 Temmuz ayında yapılacak olan enflasyon zammı dul ve yetim aylıklarına da yansıyacak. Maaşlara yapılacak olan zam oranı henüz belli olmadı. Detaylar geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

ERKEKLER DE DUL MAAŞI ALABİLİR Mİ?

Dul maaşı olarak bilinen ölüm aylığı genel olarak kadınlara ödenen bir para gibi algılanıyor. Oysa uygulamaya bakıldığında bir cinsiyet ayrımı yapılmıyor. Eşi vefat eden erkekler de dul maaşı alabiliyor. Üstelik kocanın çalışıyor ya da emekli olmasına da bakılmıyor.

DUL VE YETİM MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ YATIRILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına göre bayramdan önce aylıklar ilgili vatandaşların hesaplarına yatırılacak. Bundan dolayı 9 Temmuz tarihi öncesinde dul ve yetim aylıkları hesaplara geçmiş olacak.

EVLENME ÖDENEĞİ NEDİR?

Evlenme ödeneği kişinin evlenme tarihindeki geliri veya aylığının en fazla iki yıllık tutarına göre hesaplanır. Bu miktarı hesaplamak için iki önemli kriter yer almaktadır. Onlar da;

 

EVLENME ÖDENEĞİ NASIL ALINIR?

Çeyiz parasına evlendikten sonraki 5 yıl içinde başvuru yapmak gereklidir. Aksi taktirde çeyiz parası hakkı geçerliliğini yitirir. İşte gerekli olan belgeler;

Kurban Bayramı ikramiyesi hesaplara geçti mi? 2022 Kurban Bayramı ikramiyesi yattı mı?

30 Haziran benzin fiyatları! Benzin fiyatları ne kadar? Motorin ne kadar, kaç TL?

Elektrik faturalarına Temmuz ayında zam gelecek mi? Temmuz ayında elektriğe zam yapılacak mı?