Kent Haberleri

Bu kişilere her ay çift maaş yatıyor! Maaşlarınız artabilir…

İhtiyaç sahibi olan kişilere sene içerisinde birçok farklı birimlerde ödeme yapılıyor. Bazı ödemeler her ay fazlalaşırken bazıları ise tek seferde verilmekte. İşte detaylar… Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) elde edilebilecek ödemeler tüm sigorta türlerini içine almakta

Devlet destekli olan ödemelerden faydalanmak için bir takım kriterler bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) elde edilebilecek ödemeler tüm sigorta türlerini içine almakta. Alınacak olan maaş miktarı da bazı özel durumlarda üç maaşa kadar çıkabilir. Çift maaş hakkı yalnız emekli kişilere değil, dul ve yetim kalanlara da sağlanan bir hak şeklinde.

MAAŞ BELLİ ORANDA YATIYOR

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmeksizin vefat eden eşe sahip olunduğu zaman dul maaşı alınabiliyor. Bu hak kadınlar için verilmekte. Kadın herhangi bir kurumdan emekli olabilir veya vefat eden eş de aynı durumda farklı bir kurumdan emekli olabilir. Bu kriterler altında dul kalan eş maaşın belirli bir miktarını elde edebilmekte.

Vefat eden eş SSK veya Bağkurlu ise aylığın yüzde 50’si, Emekli Sandığı’nda ise aylığın yüzde 75’i hesaba yatmakta. Bu şekilde hem emekli maaşı hem de dul maaşı ile çift şekilde maaş alınabilmekte.

GELİR ÜÇE ÇIKABİLİYOR

Birkaç durumda ise emekli olan bir kadının üç maaş alması mümkün olabiliyor. Kendi çalışma hayatından da dolayı bir emeklilik hakkı kazanmış kadın maaş almaya devam etmekte. Vefat eden eşten nedenli de dul aylığı hakkı kazanan kadın, emekli olmuş olan babasının ölümünden sonra da yetim aylığı alabilir. Bu şekilde ise toplam üç maaş düzenli olarak yatıyor.

 CarrefourSA’ya gel 700 lira indirimle OPPO A96’yı al! 25 Eylül 2022 fiyat listesi

108 megapiksellik Huawei Nova 9 SE’yi Media Markt’tan alın! 25 Eylül 2022 fiyat listesi

Demir fiyatlarına zam üstüne zam! 25 Eylül 2022 fiyat listesi