28 / 04 / 2024

2022 yılı sonuçları açıklandı! Dünyanın 4. Türkiye'nin birincisi o seçildi! 

2022 yılı sonuçları açıklandı! Dünyanın 4. Türkiye'nin birincisi o seçildi! 

En prestijli natürel sızma zeytinyağı yarışmasına katılan ''Novavera'' bir başarıya imza atarak 4'üncü sırada seçildi. Nova Vera yamalak sarısı zeytinyağı kategorisinde ise 720 puan alarak Türkiye’nin ‘en iyi zeytinyağı’ da ''Novavera'' seçildi.



Zeytin yağı, taze ve olgun zeytinlerin preslenerek çıkarılan yağıdır. Zeytin yağı üretimi, zeytinlerin toplandıktan sonra işlenmeye başlar.  Öncelikle, zeytinler yıkanır ve taze olanlar ayıklanır. Daha sonra, zeytinler kıyılır ve preslenir. Preslenen zeytinlerden çıkan sıvı, zeytinyağıdır.  Zeytinyağı, süzülerek temizlenir ve son olarak ambalajlanır. Zeytinyağı üretimi, zeytinlerin yetiştiği yörenin iklim şartları, zeytinlerin türü ve işleme 
teknolojisi gibi faktörlere göre değişebilir.

2022 yılı sonuçları açıklandı! Dünyanın 4. Türkiye nin birincisi o seçildi! 

Dünyanın en iyi zeytinyağı imalatçılarını listeleyen sıralamada 2022 senesine önemli bir başarıya imza atıldı. 42 ülkeden yarışmaya katılan 16 bin zeytinyağının puanlandırıldığı sıralamada Türkiye’den 81 zeytinyağı ilk 200 arasına girmeyi başardı ve Türkiye 685 ödül ile 4’üncü sıraya çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön