27 / 04 / 2024

2022 yılında hangi sektörlere yatırım yapıldı? En fazla yatırım teşviğini hangi sektör aldı?

2022 yılında hangi sektörlere yatırım yapıldı? En fazla yatırım teşviğini hangi sektör aldı?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı geçen yıla ilişkin yatırım teşvik belgelerini açıkladı. Buna göre, geçen yıl desteklenen yatırımların tutarı yüzde 43 oranında artış gösterirken, 357 binden fazla kişiye ise iş imkanı sağlandı.



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Aralık 2022 dönemine ilişkin yatırım teşvik belgeleri listesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; geçen yıl 13 bin 653 teşvik belgesi verilirken, 357 binden fazla kişiye de istihdam olanağı sağlandı.

2022 yılında hangi sektörlere yatırım yapıldı? En fazla yatırım teşviğini hangi sektör aldı?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçen yıl düzenledikleri 13 bin 653 teşvik belgesi ile 357 binden fazla kişiye iş imkanı sağladıklarını ve yaklaşık 579 milyar liralık yatırımın önünü açtıklarını dile getirdi. Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, ayrıca önceki yıla oranla düzenlenen belge sayısının yüzde 8, öngörülen yatırım miktarının ise yüzde 43 oranında arttığı belirtildi.

EKONOMİMİZE GÜVENİN BİR GÖSTERGESİ

Bakan Mustafa Varank, bu verilerin yatırımcıların Türkiye ekonomisine olan güveninin bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, özel sektörü, ekonomik büyümenin lokomotifi olarak gördüklerini ifade etti. Bakan Varank ayrıca devletin öncülüğünde özel sektörü destekleyerek yatırımların önünü açmaya devam edeceklerini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön