06 / 05 / 2024

2023 Asgari ücret maaşı belli oldu mu? Yeni yıl zam oranı paylaşıldı mı? 

2023 Asgari ücret maaşı belli oldu mu? Yeni yıl zam oranı paylaşıldı mı? 

Ocak ayı asgari ücret zam oranı milyonların gündeminde yer almaya devam ediyor. Temmuz ayında yapılan ara zamdan sonra vatandaşlar 2023 asgari ücret tutarını merak ediyor. Peki 2023 için net bir rakam var mı? İşte detaylar...



2023 Asgari ücret maaşı belli oldu mu? Yeni yıl zam oranı paylaşıldı mı? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'deki grup toplantısında asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Önümüzdeki yılbaşında daha ileri adımlar atarak telafi sözümüzü yerine getirmeyi sürdüreceğiz" diye belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise Asgari ücret için "Aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız" açıklamasını yaptı.

Bakan Bilgin hayat pahalılığına dikkat çekerek "Ciddi bir sorun var hayat pahalılığı ve enflasyon. Genelde iki yaklaşım var yüksek enflasyon dönemlerinde faizler yükselir bunun sonucu işsizlik ve yoksulluktur" dedi ve şu ifadelerle devam etti; "Üretim azaldıkça paylaşılacak refahın azalmasıdır. Türkiye bunu tercih etmiyor. Enflasyona rağmen büyümesini sürdürecek. Çünkü enflasyonu yenmemizin şartı orda. Biz de sosyal politikalarımızı bu şartlara göre çalışanların hayat şartlarını düzenleyecek tedbirleri adım adım devreye sokuyoruz"

 Asgari ücrete müdahalede bulunduğunu belirten Bakan Bilgin; "Asgari ücrete iki defa müdahale yaptık. Şimdi aralıkta benzer bir şekilde enflasyon şartlarını değerlendirerek, toplumu koruyacak tedbirleri alarak en kapsamlı müdahaleyi yapacağımızdan hiç kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Konuya dair son olarak Milliyet'e değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Başkanvekili Numan Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı; "Yıl sonunda bir miktar refah payını da koyarak herkesin tatmin olacağı, iyi oldu diyebileceğimiz bir asgari ücret gündeme gelecektir. İnşallah asgari ücretli, emekli ve memur maaşlarındaki atışlarla da vatandaşlarımız rahat bir nefes alacaktı."

Emekli promosyonunda son dakika! 7 bin 500 TL için son fırsat! Garanti, İş, Akbank, Yapı Kredi...

Ziraat Bankası duyurdu! Promosyonlar o tarihte hesaplara yatacak! Hemen alacaksınız!

Emekliler havalara uçacak! Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat peş peşe zam yaptı!


Geri Dön