Kent Haberleri

2023 e-Devlet Kapısı yardım başvurusu! Başvuruyu eksiksiz yapanların adına para yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı pek çok kategoride sosyal yardım kampanyaları hazırlıyor. Bakanlığın düzenlediği sosyal yardımlarda düzenli gelir desteği, işe yönlendirme ve çocuk yardımları gibi pek çok alanda yardımlar bulunuyor. Bu yardımlardan yararlanmak için e-Devlet’ten başvurmak gerekiyorAile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca belirlenen koşulların sağlanmasının ardından e-Devlet Kapısı sisteminden ilgili yardım kampanyasına müracaat edilmesi gerekiyor

Bakanlığın dar gelirli yurttaşlar için sağladığı sosyal yardımlardan yararlanmak için ilk olarak gerekli koşulları sağlamak gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca belirlenen koşulların sağlanmasının ardından e-Devlet Kapısı sisteminden ilgili yardım kampanyasına müracaat edilmesi gerekiyor.

 

E-DEVLET SİSTEMİNDEN SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

e-Devlet Kapısı’ndan sosyal yardım müracaatı yapmak için ilk olarak sisteme giriş yapmak gerekiyor. T.C. kimlik numarası ve e-Devlet Kapısı’na giriş için kullanılan şifre ile beraber giriş yapılmasının ardından aşağıdaki adımları uygulayarak sosyal yardımlara müracaat edebilirsiniz.

İşte e-Devlet sisteminden yapılabilecek sosyal yardım başvurusuna ilişkin adımlar...

- e-Devlet Kapısı ana sayfasında bulunan arama motoruna "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" yazarak aratın.

- Aramanın ardından karşınıza çıkan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ait "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasına tıklayın.

- Sayfa açıldıktan sonra sayfanın sağ kısmındaki "Yeni Başvuru" butonuna tıklayın.

- Karşınıza çıkan bilgilendirmelere onay vermeniz gerekiyor. Sayfadaki bilgileri okuduktan sonra aşağıdaki "Kabul ve beyan ediyorum." kutucuğunu ve sayfada yer alan diğer kutucukları işaretlemelisiniz. Ardından "Başvur" butonuna tıklayın.

- Adres ve kimlik bilgilerinizi girin. Fakat bilgilerin güncel olmasına dikkat edin.

- Sayfada sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir biçimde doldurun. Ardından aktif kullandığınız bir banka hesabının IBAN numarasını ekleyin.

 

- Sayfanın en altında yer alan ihtiyaç ve talep kutusuna isteklerinizi yazın ve sonrasında formu gönderin.

- Form alanına ön izleme sayfasından ulaşarak bilgilerinizi kontrol edin. Sayfanın en altında yer alan "Kabul ve beyan ediyorum." kutucuğunu işaretleyin ve sonrasında "Başvur" butonuna tıklayın.

Sosyal yardım müracaatı iletilmesinden sonra, ikametgâhın bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca süreç yürütülür. Müracaatınızın sonucu e-Devlet Kapısı’ndan görüntülenebilir. 

SOSYAL YARDIM KAMPANYALARINA BAŞVURU KOŞULLARI

Bakanlığın sosyal yardım kampanyalarına müracaat etmek için sağlanması gereken bazı koşullar şöyle:

- Türkiye Cumhuriyeti’nde ikamet etmek,

- Adres gizliliğine ilişkin kararının bulunmaması,

- Son 2 haftada hanedeki bir kişinin sosyal yardım müracaatı yapmamış olması.

Aksi takdirde, sosyal yardım müracaatı değerlendirmeye alınmaz. Ayrıca, İŞKUR'dan işsizlik ödeneği alan kişiler, kamu işçileri, memurlar, SGK'dan emekli aylığı alanlar sosyal yardımlara müracaat edemiyor.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Denizbank az önce açıkladı! Bu tarihe kadar adınıza geri ödemesiz para yatacak!

İŞKUR toplam 8 şehirdeki huzurevlerine çok sayıda personel alımı yapılacak! Kadrolar tek tek belli oldu!

A101’de düdüklü tencere seti 529 TL’ye, Lenovo kulaklık 279 TL’ye, Hyundai su arıtma cihazı 1.999 TL’ye düştü!