30 / 04 / 2024

2023 emekli maaşı temmuz zammı bir bir hesaplandı! İşte en güncel zamlı maaş tablosu!

2023 emekli maaşı temmuz zammı bir bir hesaplandı! İşte en güncel zamlı maaş tablosu!

Emekli ve memurlar temmuz ayında maaşlarına yapılacak zam oranını sorguluyor. Ocak ve temmuz dönemlerinde enflasyon rakamları doğrultusunda aylıklara iki defa zam uygulanıyor. Temmuzda netleşecek ikinci altı aylık enflasyon oranlarına göre zam oranı belli olacak.



AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 2,86 bandında yükselmesini bekliyor.

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Nisan’da paylaşılacak mart ayı enflasyon verileri ile ilgili beklenti anketi, 12 ekonomistin katılımıyla belli oldu.

Ankete göre, ekonomistlerin mart ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,86 seviyesinde gerçekleşirken, ankete katılan ekonomistlerin mart ayı için enflasyon beklentileri, minimum yüzde 1,93 seviyesinde ve maksimum ise yüzde 3,65 seviyesinde yer aldı.

 2023 emekli maaşı temmuz zammı bir bir hesaplandı! İşte en güncel zamlı maaş tablosu!

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI YÜKSELDİ

Önceki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca emekliye müjdeli haberi vermiş ve en düşük emekli maaşı rakamını yükselttiklerini duyurmuştu.

2023 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in alternatifli çalışmasından sonra emekliye zam düzenlemesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu.

Erdoğan, 5 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarılma kararı alındığını ifade etti.

MEMURA ZAM VAR MI, MAAŞLARDA YÜKSELME OLACAK MI?

Yapılan açıklamada sadece en düşük emekli aylığının arttırıldığı belirtilirken, memur aylıklarında bir değişiklik yapılacağına ilişkin açıklama gelmedi. Bu nedenle memur maaşlarına ek zam yapılmayacak ve Memur aylığı zammı her yıl olduğu gibi temmuzda yapılacak.

İşte detaylar...


Geri Dön