15 / 05 / 2024

2023 Kira yardımı! Kira yardımı almak için ne yapmak lazım?

2023 Kira yardımı! Kira yardımı almak için ne yapmak lazım?

Kira yardımı almak isteyen vatandaşlar, bu konudaki araştırmalarını sıklaştırdı. İşte bu konuya dair merak edilenler!



KİRA YARDIMI ALMAK İÇİN NE YAPMAK LAZIM?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz aylarda içinde elektrik, doğalgaz ve çocuk yardımlarını kapsayan 'Türkiye Aile Destek Paketi’nin içine kira yardımını da eklediklerini duyurmuştu. Kasım 2022 yılında başlayan 1.500 TL kira desteği ödemeleri 2023 yılında da en çok sorgulanan konulardan bir tanesi oldu. Devletten 1.500 TL kira yardımı alabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi isteniyor.

2023 E-DEVLET KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Şartları yerine getiren vatandaşlar kira yardımı için e-Devlet sisteminden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gidilip başvuru yapmaları isteniyor. Başvurunun ardından ise ödemeler başvurudan sonraki 15 gün içinde kişinin banka hesabına yatıyor. Ödemeler PTT şubelerinden de alınabiliyor. 12 ay süre ile verilen kira desteği tutarı ilden ile farklılık gösteriyor. 2022 yılında 450 ile 650 TL olan kira ödemeleri 2023 yılında 1.500 TL’ye yükseltilmiştir. E-Devlet  Kapısından kira yardımı başvurusu için şu adımları izleyerek işleminizi tamamlayabilirsiniz.

  • T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile birlikte eDevlet sistemine giriş yapın,
  • Arama butonundan "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümüne gidin hemen ardından,
  • "Uygulamaya Git" sekmesine tıklayınız,
  • “Giriş yapmak istediğiniz uygulama sizden birtakım kişisel bilgilerinize erişim hakkı isteyecek. Belirtilen bu listeyi kontrol ettikten sonra paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz varsa işleme devam etmeyiniz” ibaresi çıkmaktadır,
  • Sizden istenilen gerekli bilgileri girip başvurunuzu bitirin.

KİRA YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI!

  • Sigortalı olmamak gerekir,
  • Emekli aylığı vb. aylıklar alınmaması gerekir,
  • Mal varlığına sahip olunmamalıdır,
  • Düzenli bir geliri olmamak
  • Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında olunmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön