18 / 05 / 2024

2023 SED yardımı ne kadar oldu? SED yardımı Ocak 2023 ne kadar olacak?

2023 SED yardımı ne kadar oldu? SED yardımı Ocak 2023 ne kadar olacak?

Asgari ücrete gelen zamdan sonra SED yardımının ne kadar olduğu merakla araştırılmaktadır. İşte 2023 SED yardımına dair detaylar!



2023 SED YARDIMI OCAK AYINDA NE KADAR OLDU?

2023 Ocak zammı sonrası SED yardımı ödemelerine dair detaylar;

- Okul öncesi çocuk için 2.059,99

- İlköğretim çocuk için 3.090,00

- Ortaöğretim çocuk için 3.295,99

- Ort. çağında okumayan çocuk için 2.059,99

- Yükseköğretim çağında olan için 3.708,00

- Kuruluş bakımından ayrılan gençler 1.648,00

SED YARDIMI ŞARTLARI NELER?

  •  Haklarında bakım tedbiri kararı verilen sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar için verilmektedir.
  • Ekonomik yoksunluktan dolayı desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmadan sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalanabilecek ailesi ya da yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.
  • Olağanüstü bir felaket, afet, hastalık ya da kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak halde olanların çocukları ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocuklarına verilmektedir.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik destekler sürüyor. 2023 yılı asgari ücrete yapılan yüzde 54,6'lık zamdan sonra bakanlık tarafından yapılan yardım gündemde yer almaya başladı. Destek ödemesi e-Devlet sistemi üzerinden başvurusu kabul edilenlere her ay ödenmektedir ve bu ödemeler il il hesaplara geçiyor.

Net asgari ücret 8 bin 506 TL'ye yükseldi. Bu zamla birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek ödemelerinde de artış yaşandı.

Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri ne zaman? Sağlık Bakanlığı promosyonu kimlere verilecek?

2023 evde bakım maaşı alanlara müjde! Engelli evde bakım maaşı ne kadar 2023? Engelli yakını aylığı ne kadar 2023?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön