15 / 05 / 2024

2023 TOKİ arsa başvuru sonuçları il il açıklandı mı? TOKİ arsa çekimi ne zaman yapılacak?

2023 TOKİ arsa başvuru sonuçları il il açıklandı mı? TOKİ arsa çekimi ne zaman yapılacak?

TOKİ arsa kura başvuru sonuçlarının ne zaman yapılacağı merakla sorgulanıyor. Peki, 2023 TOKİ arsa başvuru sonuçları il il açıklandı mı? TOKİ arsa çekimi ne zaman yapılacak? İşte detaylar... 



TOKİ arsa başvuru sürecinin sona ermesinin ardından, TOKİ arsa kura çekim tarihleri gündemi meşgul etmeye devam ediyor. 

TOKİ arsa kura sonuçlarının açıklanmasından sonra, isim listesi sorgulama süreci başlayacak. TOKİ, 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesinde kura çekimi tüm hızıyla devam ediyor. İşte il il 2022-2023 TOKİ iş yeri ve arsa kura tarihleri ve tüm detayları...

TOKİ arsa kura sonuçlarında bekleyiş devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan kura çekimi noter huzurunda il il yapılmaya devam ediyor. 

2023 TOKİ arsa başvuru sonuçları il il açıklandı mı? TOKİ arsa çekimi ne zaman yapılacak?

TOKİ ARSA BAŞVURU SÜRESİ TAMAMLANDI!

10 Ekim 2022 Pazartesi günü başlayan TOKİ arsa başvuruları için son tarih 7 Kasım olarak açıklanmış ancak 15 Kasım'a kadar uzatılmıştı. TOKİ arsa başvuruları 15 Kasım'da tamamlandı.

TOKİ ARSA VE İŞ YERİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN YAPILACAK?

TOKİ Arsa kura çekiliş tarihi ise henüz belli olmadı. Kura takviminin yakın zamanda netlik kazanması tahmin ediliyor.

TOKİ arsa başvuruları için 7 Kasım ayında sona eren süreç 15 Kasım tarihine kadar uzatılmıştı. Başvurular geçtiğimiz aylarda sona erdi.

2023 TOKİ arsa başvuru sonuçları il il açıklandı mı? TOKİ arsa çekimi ne zaman yapılacak?

HAK SAHİPLİLİĞİ SONRASI TAHSİS SÜRECİ NASIL OLACAK?

1- Arsa tahsis bedelinin 1/10'u peşin geriye kalanı dokuz senede tercihe göre aylık ya da senelik eşit taksitlerle ve faizsiz olarak ödenir.

Taksit ödeme tarihi; peşinat bedeli ödenmesinden sonra, borçlanma tarihi, sözleşme imza tarihinden itibaren bir sene sonraki tarihtir. Taksitler, peşinat tutarı yatırıldıktan bir sene sonra başlamak üzere, senelik taksitler halinde dokuz senede dokuz eşit taksitle ya daaylık taksitler halinde 108 ayda ödenebilir. Fakat sözleşme aşamasında aylık ya da yıllık sözleşme tiplerinden sadece biri tercih edilecek.

2- Kesinleşen arsa tahsisi ardından tahsis sahibinin yükümlülüklerini yerine getirmesini teminen noter onaylı taahhütname alınacak.

3- Banka sözleşmesi sonrasında peşinat dekontu, noter onaylı taahhütname ve benzeri tüm belgelerin teslimi sonrasında tapu devri ipotekli ve takyitli olarak yapılıyor.

4- a) Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren (altyapısı tamamlanmış ise) ilk sene içerisinde konut inşaatına başlanması, ikinci yılda nüve kısmının tamamlanması şartı bulunuyor.

b) İmar planlarına göre toplu yapılaşmaya uygun olan müşterek (müstakil arsa tahsisi olmayacak) taşınmazlar taliplilerce bankaya müracaat edildiğinde bu taşınmazlar için diğer başvuru sahipleri ile müşterek müracaat etmiş sayılacak. Kura sonrası bu taşınmazlardaki hak sahipleri de müşterek müracaatları nedeniyle aynı arsa içerisindeki diğer ortakları ile tapu senedinin tarihinden itibaren (altyapısı tamamlanmış ise) en geç bir sene içinde konutunu yapmaya başlamaları ve önceden tespit edilen plana göre tüm bloklar için zemin kat taban döşeme seviyesini en geç iki sene içinde bitirmeleri şartı var.

Tahsis sahipleri belirtilen inşaat yapma koşullarına uymayı peşinen kabul ve taahhüt eder.
Bu koşulda uymayanlardan tahsis edilen arsalar, hiçbir hüküm alınmasına gerek olmaksızın ödemiş olduğu bir bedel var ise yüzde 10'u kesilerek kalan meblağ iade edilerek geri alınır.

5- İlk Evim Arsa Projesi kapsamında gerçekleşen tüm işlemler her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır.

Tapu devri esnasında döner sermaye harcı, tahsis sahibi tarafından ödeniyor.

6- Arsa için yapılan müracaat sayısının öngörülen arsa sayısından fazla olması halinde, noter kurası ile öngörülen arsa sayısının yüzde 20 fazlası kadar yedekli olarak hak sahibi belirlenecek.

İmar planlarının onaylanması, imar uygulamasının sonuçlanarak tescil olmasının akabinde, belirlenen hak sahipleri arasında noter kurası ile arsalar belirleniyor.
Noter kurası ve diğer duyurular İdarenin internet adresinde yayımlanacak olup, başka bir ilan, duyuru ve bilgilendirme yapılmıyor.

7- İmar planı çalışmaları sonucu arsaların belirlenmesi ve altyapı çalışmalarının (elektrik, kanalizasyon, su) tamamlanmasını müteakiben inşaat yapımına ait süreler başlayacak.

TOKİ 19-24 Ocak kura takvimi günü gününe açıklandı! İşte peş peşe çekilecek il il 2023 TOKİ kura takvimi...

TOKİ Manisa 2023 projesi için tarih belli oldu! 140 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın!


Geri Dön