06 / 05 / 2024

2023’te en düşük öğretmen maaşı ne kadar olacak? Yeni öğretmenler ne kadar alacak?

2023’te en düşük öğretmen maaşı ne kadar olacak? Yeni öğretmenler ne kadar alacak?

Bu yıl binlerce öğretmen göreve başlamaya hazırlanırken,  öğretmen maaşlarının ne kadar olacağı da merak ediliyor. Asgari ücretliler ve emeklilerden başlayarak pek çok ücretliye yapılan zam, öğretmenlere nasıl yansıyacak? İşte ayrıntılar…



Mezuniyete hak kazanarak bu yıl ilk kez öğrencileriyle buluşacak öğretmen maaşlarına da zam yansıyacak. Ancak en düşük öğretmen maaşı, 2023 yılında yüzleri güldürmeyecek gibi görünüyor.  Öğretmenler, asgari ücretle karşılaştırıldığında daha yüksek bir miktar alacak. Ancak yine de  yüksek enflasyon karşısında korunabilecekleri daha yüksek bir zam oranı bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak.

Peki,  Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kadrolu memur statüsünde çalışan bir öğretmenin 2023 yılında aldığı en düşük maaş ne kadar olacak?

EK DERS ÜCRETİ KAÇ TL OLACAK?

Hayata geçirilen yeni düzenlemeyle, 2023 yılı için memur maaşlarına yüzde 30  oranında zam gerçekleştirildi.  Yapılan bu zamla birlikte en düşük öğretmen maaşının ne kadar olacağı da belli oldu. Karar Gazetesi’nin haberine göre, 2023 yılında öğretmenlere verilecek ek ders ücreti vergi kesintilerine göre değişiklik gösterecek. Yüzde 15 oranında vergi kesintisi yapılması halinde, gündüz ek ders ücreti 51,15 TL olarak tespit edildi.

2023’te en düşük öğretmen maaşı ne kadar olacak? Yeni öğretmenler ne kadar alacak?

EN DÜŞÜK ÖĞRETMEN MAAŞI KAÇ LİRA OLDU?

Yapılan düzenlemeyle birlikte 2023 yılı içinde kadrosunu alarak Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı bir okulda göreve başlayan öğretmenlerin alacağı maaş da belli oldu. Buna göre, bir öğretmenin yüzde 30 zam oranının ardından maaşı 13 bin 300 TL’ye çıkacak.

ÇOCUK YARDIMI KAÇ TL?

Öğretmenlere yapılan yüzde 30 oranında zamdan sonra eşi çalışmayanlara  985 TL eş yardım gerçekleştirilecek.

Buna ek olarak  72 aydan iki büyük çocuğu olanlar da 216 TL çocuk yardımı ödemesi alacak.


Geri Dön