22 / 07 / 2024

2024 Temmuz SED ödemeleri arttı mı?

2024 Temmuz SED ödemeleri arttı mı?

Haziran ayı enflasyon rakamları için heyecanlı bekleyiş devam ederken, 6 aylık enflasyon oranları ile birçok kalemde ödemelerde değişiklikler yaşanıyor. Memur maaş katsayısındaki artış, SED yardımlarına da yansıyacağı belirtiliyor.




2024 Temmuz ayı SED yardımı ödemeleri büyük bir merak ile bekleniyor. Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren maaş zamları için geri sayım başlamış durumda. TÜİK'in enflasyon verilerini açıklaması ile beraber memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranları da netleşecek. Peki, zamlı SED ödemeleri ne kadar oldu ve yüzde kaç arttı? İşte, okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için 2024 senesi SED yardımı ücretleri nasıl olacak?

ahaber.com.tr'de yer alan habere göre; 3 Temmuz Çarşamba günü, haziran ayının enflasyon rakamlarının açıklanması ile beraber senenin ikinci zam oranları da netleşeceği kaydedildi. İlk beş ayda yüzde 22.72 olarak gerçekleşen enflasyon, gözleri Temmuz ayına çevirdi. Analistler, Haziran ayı enflasyonu ile birlikte 6 aylık toplamın yüzde 25.8 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüyor. Bu oran, milyonlarca insanın maaş ve ödeneklerindeki artışı belirleyeceği ifade edildi.

2024 Temmuz SED ödemeleri arttı mı?

Her sene Ocak ve Temmuz aylarında yapılan toplu sözleşme zamları, memurlar ve emekliler için büyük önem taşıyor. Bu senenin Ocak ayında yüzde 15 zam alan memurlar, Temmuz ayında ise yüzde 10'luk toplu sözleşme artışının yanı sıra enflasyon farkı alacaklar. Enflasyon oranının toplu sözleşme artışını geçmesi durumunda, fark memur maaşlarına ek olarak yansıtılacağı ifade edildi.

SED ÖDEMELERİ NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı ödemeleri, memur maaşlarına yapılan zam oranlarına göre belirleniyor. Memur maaşlarındaki yükselme, SED ödemelerine de doğrudan yansıtmaktadır. 

SED ÖDEMESİ NE KADAR OLDU?

2024 Ocak ayında çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı, ortalama 3 bin 571 liradan 5 bin 330 liraya yükseldi. Bu artış, ailelere verilen desteğin önemli ölçüde artmasını sağladığı belirtildi.

Aile Bakanlığı bu şartları taşıyanların hesaplarına 6 bin 396 TL yatıracak! Hemen bakın!

Haziran 2024 SED yardımını bekleyenler dikkat! 2024'ün 6. SED yardımı ne zaman yatırılacak? 

Hesaplara tam 878 milyon TL yattı! SED desteği alanlar hemen hesaplarınızı kontrol edin! Bakan açıkladı...

SED yardımı ne zaman yatacak? Mayıs ayı SED ödemeleri yattı mı?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön