27 / 09 / 2024

2025 yılı sonuna kadar 452 bin deprem konutu teslim edilecek!

2025 yılı sonuna kadar 452 bin deprem konutu teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada deprem sonrası konut teslimatlarının 101 bin 254'e ulaştığını dile getirerek, sene sonuna kadar 200 bin, 2025 yılının sonuna kadar ise 452 bin konut ve iş yerinin vatandaşlara teslim edileceğini müjdeledi.




Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) merkez Antakya ilçesi Gülderen Mahallesi'nde hayata geçirilen deprem konutlarını inceledi.

Konu ile ilgili olarak gazetecilere açıklama yapan Bakan Murat Kurum, 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönlünün daima Hatay'da olduğunu belirtti.

Gülderen Mahallesi'nde tamamlanmış olan konutların etaplar halinde yurttaşlara teslim edildiğini dile getiren Murat Kurum, "Buradan sonra Defne ve Kırıkhan'ı ziyaret edeceğiz. Orada da geçen hafta itibarıyla teslim etmiş olduğumuz 100 bininci konutumuzun anahtarlarını alan yurttaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Onların da dualarını alacağız." dedi.

2025 yılı sonuna kadar 452 bin deprem konutu teslim edilecek!

Bakan Kurum açıklamasında depremden etkilenen kentleri yeniden ayağa kaldırmak için kararlı adımlar atmaya devam ettiklerini dile getirerek şunları söyledi:  "Şu an 11 şehirde 174 ayrı alanda ve 4 bin 333 köyümüzde, bu şantiyelerde çalışan 153 bin işçi, emekçi kardeşimizle birlikte bu mücadeleyi canla başla veriyoruz. Hamdolsun konut teslim sayımız 101 bin 254'e ulaştı. İnşallah daha önce de belirttiğimiz gibi sene sonuna kadar 200 bin, 2025 yılının sonuna geldiğimizde de 452 bin konut ve iş yerimizi 11 şehrimizde yurttaşlarımıza teslim edeceğiz. 2025 yılı bitmeden, yeni, güvenli evine girmeyen hiçbir vatandaşımız, kardeşimiz inşallah kalmayacak. 11 şehrimiz sanayisi, turizmi ve kültürüyle yeniden ayağa kalkana kadar da tüm ekibimizle bölgeden ayrılmayacağız. Elimiz, gönlümüz her zaman deprem bölgesinde olacak."

Yaptığı açıklamada motivasyonlarının, depremzedeleri en kısa zamanda yeni yuvalarıyla buluşturmak olduğunu dile getiren Bakan Murat  Kurum, 2,5 ayda 11 şehirde vatandaşların istediği alanlarda 49 bin 26 yeni konut ve iş yerinin yapımına başlandığını anlattı.


HATAY'DA 18 BİN 404 KONUT TESLİM EDİLDİ

Bakan Murat Kurum, Hatay'daki çalışmalarla ilgili olarak da şunları dile getirdi:  "2,5 ay gibi kısa bir zamanda Hatay'ın toplamda 9 ilçesinde toplamda 16 bin yeni konutun yapımlarını başlatmış olduk. Hatay'ımızda şu ana kadar 18 bin 404 konutu vatandaşlarımıza, depremzede kardeşlerimize teslim ettik."

 

Kanal İstanbul çevresindeki projelerle dar gelirlilerin konut seçeneklerinin arttırılması hedefleniyor! 

Türkler yurt dışı konut yatırımından vazgeçmiyor! Yeni gözdeleri şimdi de Litvanya oldu!

Boğaz’daki kaçak villa skandalında yeni gelişme! Bakanlık uyarmış, İBB görmezden gelmiş!


Geri Dön