04 / 05 / 2024

216 Yapı Çekmeköy'de yeni bir proje hayata geçirecek!

216 Yapı Çekmeköy'de yeni bir proje hayata geçirecek!

Bülent Dündar Çekmeköy' de 110 daire ve ticari alanlardan oluşacak projemizin de ruhsat işleri devam etmekte olup bu yıl içinde onun da inşaatına başlayacağız dedi...



1965 yılında Razi Dündar'ın Almanya'ya inşaat ustası olarak gitmesiyle inşaat sektörüne adım atan Dündar Ailesi, 2000'li yılların başında 216 Yapı'yı kurdu. Üçüncü kuşağın öncülüğünde kurulan 216 Yapı, Almanya'da başlayıp İstanbul'da devam eden inşaat faaliyetlerini önümüzdeki yıllarda Anadolu'nun gelişen kentlerine taşımayı planlıyor. 


Bir taraftan okurken, diğer taraftan dedesi ile babasının işlerine yardım ederek inşaat işlerini öğrendiğini söylüyor. Birlikte çok sayıda bina yaptıklarını ve bunun yanı sıra eski binaları da restore ettiklerini belirten Dündar, "Yurt dışında edindiğimiz bu bilgi ve tecrübeler ışığında, 2000'li yılların başında 216 Yapı'yı kurduk. Şirketi kurarken maksimum konforu en ekonomik koşullarda müşterilerimize sunmak istedik. 


Bunu da kısa sürede başardık" diyor. 216 Yapı'nın markalaşma serüvenini ve gelecek planlarını konuştuğumuz Bülent Dündar, sorularımıza şu yanıtları verdi: 216 Yapı olarak şimdiye kadar hangi projelere imza attınız? 


216 Yapı'yı herkes 59 daireden oluşan 216 1965 yılında Almanya'ya inşaat işçisi olarak giden Razi dündar, bugün 216 Yapı olarak mar kal aşan inşaat şirketinin ilk temellerini bu ülkede atü. Daha sonra oğlu Rıfat Dündar da onunla birlikte Almanya'da çeşidi projelerde görev aldı. Baba-oğul, Almanya'da yeni binalar yaparak ve eski binaları onararak işlerini geliştirdi. 


1980'li yıllara gelindiğinde aralarına üçüncü kuşak temsilcisi olan Bilent Dündar da katıldı. "1980'li ve 1990'lı yıllara denk gelen çocukluk ve ilk gençlik yıllarım inşaatlarda geçti" diyen 216 Yapı Yönetim Kumlu Başkanı Bilent Dündar, Almanya'da bir 250 bin m2 inşaat yaptı 2000'li yılların başında kurulan 216 Yapı, bugüne kadar toplam 250 bin m2'lik yaşam projeleri üretti. Biota A.Ş. Çekmeköy ve Sancaktepe Fabrikaları, Dermocos A.Ş. Altunizade Genel Merkez Binası, Biota Vakfı Yunus Emre Kültür Merkezi, 216 Sancaktepe Konutları, 216 Butik ve 216 Koru Çekmeköy, şirketin bugüne kadar hayata geçirdiği projelerden bazıları. Şirket, önümüzdeki dönemde İstanbul'un ve Türkiye'nin değişik kentlerinde farklı konut projeleri geliştirmeyi ve beş yıl içinde 3 bin konut üretmeyi planlıyor. 


Koru Çekmeköy, 152 daireden oluşan 216 Butik Çekmeköy ve 208 konuttan oluşan 216 Sancaktepe Konutlan ile tanıyor. Oysa şirketimizin temelleri yarım asır önce atıldı. 


İnşaat dedenizden ve babanızdan gelen bir aile mesleği. Almanya'da başlayan süreci anlatabilir misiniz? 


Aslında her şey dedem Razi Dündar'ın 1965 yılında Almanya'ya inşaat ustası olarak gitmesiyle başlıyor. Daha sonra babam Rıfat Dündar da onunla birlikte Almanya'da çeşidi projelerde görev alıyor. O dönem dedem ve babam yeni bina yapmak ve bazen de eski binaları onarmakla uğraşıyorlar. 1980'li yıllara gelindiğinde aralarına ben de katıldım. 


üçüncü kuşak olarak sizin işlere katılmanız iş süreçlerine nasıl yansıdı? 


1980'li ve 1990'lı yıllara denk gelen çocukluk ve ilk gençlik yıllarım inşaatlarda geçti. Bir taraftan okurken diğer taraftan dedeme ve babama yardım ettim. Birlikte çok sayıda bina yapük. Çok sayıda eski binayı da restore ettik. Yurtdışında edindiğimiz bu bilgi ve tecrübeler ışığında, 2000'li yılların başında Türkiye'de 216 Yapı'yı kurduk. 


216 Yapı'yı kurup markalaşma konusunda adım atarken hedefiniz neydi? 


Şirketi kurarken maksimum konforu en ekonomik koşullarda müşterilerimize sunmak istedik. Bunu da kısa sürede başardık. 216 Yapı olarak, bugüne kadar pek çok alanda farklı yaşam projeleri ürettik. Biota A.Ş. Çekmeköy ve Sancaktepe Fabrikaları, Dermocos A.Ş. Altunizade Genel Merkez Binası, Biota Vakfı Yunus Emre Kültür Merkezi, 216 Sancaktepe Konudan, 216 Butik ve 216 Koni Çekmeköy, bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projelerden sadece birkaçı. 


önümüzdeki beş yıl içinde kaç adet konut üretmeyi planlıyorsunuz? 


Önümüzdeki beş yılda 3 bin konut üretme planımız var. Cironuz ve çalışan sayınız nedir? 216 Yapı olarak pek çok hizmeti dışandan alıyoruz. Bu nedenle sadece 20 çalışanımız bulunuyor. Geçen yılki ciromuz ise 20 milyon TL. 


Sadece İstanbul'da mı proje geliştireceksiniz, yoksa başka kentlere ya da ülkelere açılma planınız var mı? 


216 Yapı olarak bundan sonra İstanbul'un değişik bölgelerinde projelerimiz olacak kuşkusuz. Aynca Türkiye'nin değişik şehirlerinde farklı konut projeleri yapmayı planlıyoruz. 


Şu ana kadar kaç bin m2 inşaat yaptınız? 


Kurulduğumuz günden bugüne kadar 250 bin metrekare inşaat yaptık. 


Devam eden ve planladığınız kaç projeniz bulunuyor? 


Şu anda 59 daireden oluşan 216 Koru Çekmeköy, 152 daireden oluşan 216 Butik Çekmeköy'ün yapımı devam ediyor. Çekmeköy'de 110 daire ve ticari alanlardan oluşacak projemizin de ruhsat işleri devam etmekte olup bu yıl içinde onun da inşaatına başlayacağız. 


Levent Gökmen Demirciler/ EKONOMİST


Geri Dön