29 / 04 / 2024

24 GPY gayrimenkul yatırım fonu kuruyor!

24 GPY gayrimenkul yatırım fonu kuruyor!

Kısa bir süre önce SPK’dan kuruluş iznini alan 24 Gayrimenkul Portföy Yönetim (24 GPY) şirketi, Türkiye’deki ilk gayrimenkul yatırım fonlarından birisini kurmaya hazırlanıyor.



Kısa bir süre önce SPK’dan kuruluş iznini alan 24 Gayrimenkul Portföy Yönetim (24 GPY) şirketi, Türkiye’deki ilk gayrimenkul yatırım fonlarından birisini kurmaya hazırlanıyor. Şirket, Primo adını verdiği orta vadeli alım-satım amaçlı ilk fonuyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak SPK’ya başvurusunu yaptı. 24 GPY, bu fonla birlikte arsa ve kira fonu olmak üzere toplam üç adet gayrimenkul yatırım fonunu yatırımcılara sunacak. İlk gayrimenkul yatırım fonu için 100 milyon TL’lik bir portföy hazırlayan 24 GPY, üç fon ile üç yılda 1 milyar TL’lik, 10 yılda ise 10 milyar TL’lik büyüklüğe ulaşmayı hedefliyor.


100 milyon TL’lik portföy ile başvurularını yaptıklarım belirten 24 GPY Genel Müdürü Erdem Güler, kuracakları üç farklı fonun faaliyetleri hakkında şunları söylüyor: “Kuracağımız ilk fon arsa, ticari ünite, konut, depo gibi tüm gayrimenkullere odaklanacak ve orta vadeli alım-satım yapacak. İkinci fonumuz tamamen arsalara odaklanacak ve uzun vadeli çalışacak. Üçüncü fonumuz ise kısa vadeli çalışıp aylık yüksek kira getirisi olan gayrimenkulleri portföyüne katacak.”


Ekonomist


Geri Dön