22 / 05 / 2024

25 bin dolarlık villalarda yer kalmadı!

25 bin dolarlık villalarda yer kalmadı!

Türkiye'nin 'ucuz ülke' imajı son dönemlerde açılan lüks otellerle değişmeye başladı. Gelir seviyesi yüksek turistleri çekmek amacıyla beş yıldızlı otellerin çevresinde yapılan müstakil VIP villalar, elit kesimden büyük ilgi görüyor



Turistik tesisler, krizin de etkisiyle normal odaları doldurmakta zorlanırken, geceliği 2 bin ile 25 bin dolar arasında değişen villalar, sezonu iyi geçiriyor.

VIP villaları, daha çok Rusya, Kazakistan ve Doğu Avrupa ülkelerinden gelen petrol şirketi sahipleri, banka patronları ve özel şirketlerin üst düzey yöneticileri tercih ediyor. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Volkan Şimşek, lüks hizmet veren tesislerin artmasının turizmde kaliteyi yükselttiğine işaret ediyor. Villası olan otellerin krizden kazançlı çıktığını belirten Şimşek, "Türkiye'de açılan süper lüks oteller, dünyadaki elit tabakanın dikkatini çekiyor. 'Türkiye, artık zenginlerin tatil beldesi oldu' demek yanlış olmaz." diyor. Bünyesinde 13 lüks ve bir de süper lüks VIP villa bulunan Calista Luxury Resort'un genel müdürü Ali Kızıldağ, zengin turistlerin rahat edebilecek, kendi yaşantılarına dışarıdan müdahale edilmeyecek bir ortam istediklerini ifade ederek, bunu da villalarla sağladıklarını dile getiriyor. Kızıldağ, "Fiyatları 2 bin 500 ile 25 bin dolar arasında değişen villalarımızda doluluk oranı yüzde 85." diyor. Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Demirok, 40 villaya sahip olduklarını, bunlardaki doluluk oranının yüzde 75'e ulaştığını kaydediyor. Rixos'un villa fiyatları ise, 2 bin ile 15 bin Euro arasında. Gloria Golf Genel Müdürü Nihat Tümkaya, "Villalar sayesinde kalite yükseliyor." diyor. Antalya'nın en lüks otellerinden olan Ela Quality Resort Hotel Pazarlama Müdürü Seda Kutluk, villalarla ilgili satışlarda sıkıntı yaşamadıklarını ifade ediyor. İsmi Türkçe olmasıyla dikkat çeken Susesi Hotel Genel Koordinatörü Hakan Alpay, villalarının yanı sıra 400 metrekarelik kral daireleri ve royal süitlere gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade ediyor.

Denizde özel iskele 24 saat kâhya hizmeti
Önceden zengin turist çekmede zorlanan Türkiye, bu sorunu üst kesime hitap eden tesislerle aşıyor. Yedi yıldızlı hizmet veren oteller, kendi müşterisini oluşturdu. Rixos Premium, Calista, Ela Quality, Gloria ve Susesi gibi lüks otellerin öncülük ettiği 'villada tatil' eğilimi gittikçe yayılıyor. Antalya'da yaklaşık 20 otelde 500'e yakın lüks villa, elit tabakaya hizmet veriyor. Küçük bir oteli andıran bu yerler yüksek fiyatlara satılıyor. Turizmciler, tatilini daha çok İspanya'da geçiren zengin turistlerin villalar sayesinde Türkiye'ye gelmeye başladığını, önümüzdeki dönem bunun artarak devam edeceğini belirtiyor. Elit villalarda misafirlerin her türlü isteği yerine getiriliyor. Hobileriyle ilgili yapmak istedikleri her türlü etkinlik organize ediliyor. VIP villalarda müşteriye 24 saat hizmet vermek için özel kâhya tahsis ediliyor. Ayrıca özel oda servisi, elegance restoran, sauna, SPA, sinema salonu, özel yatak odaları bulunuyor. Bu tip villaların banyo duvarlarının bir kısmı ve armatürleri altın kaplama. Villa müşterisine her yerde ayrıcalık tanınıyor. Plajda kendilerine ayrılan özel kabana ve iskelelerden denize giriyorlar.
Şaban GÜNDÜZ/Zaman


Geri Dön