28 / 04 / 2024

25 bin emekliye Ramazan Bayramı müjdesi! Hesaplara 1.500 TL yatırılacak! 

25 bin emekliye Ramazan Bayramı müjdesi! Hesaplara 1.500 TL yatırılacak! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada yaklaşan Ramazan Bayramı'nda toplamda 25 bin emekliye bin 500 TL nakdi yardım yapacaklarını açıkladı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...



Türkiye’de son senelerde emekli maaşlarında yaşanan ‘zam’ krizi sonrası en düşük emekli maaşının 10 bin Türk Lirası şeklinde olarak asgari ücretin 7 bin 2 TL gerisinde kalması tartışmaları da beraberinde getirmişti. 

Muhalefet partilerinin dışında emeklilerden de hükümete yönelik sert tepkiler gelirken ülkenin bir çok noktasında da protestolar yapıldı.

Vatandaşlardan gelen eleştiriler sonrasında düğmeye basan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ise Ramazan Bayramı’nda destek verme kararı aldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan bilgilendirmede 25 bin emekliye maddi destek verileceği kaydedildi. 

Başkan Soyer'in resmi X hesabı https://twitter.com/tuncsoyer üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: Değerli emeklilerimiz, 2024’te de yanınızdayız. Sosyal yardım kriterlerine uyan 25 bin emeklimize Ramazan Bayramı öncesinde 1.500’er TL nakdi destek sağlayacağız. Mutfaklarınızdaki yangını biraz olsun hafifletebilirsek ne mutlu bize."

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Tunç Soyer'in paylaşımına gelen o yorumlar...

 

Gençlerin hayali fazla sayıda ev sahibi olmak! 

Kapanan inşaat şirketi sayısı 80 bini aştı! Müteahhitler ve emlakçılar zor durumda!

Ankapark baharda ücretsiz olarak açılıyor!


Geri Dön