28 / 04 / 2024

Ankapark baharda ücretsiz olarak açılıyor!

Ankapark baharda ücretsiz olarak açılıyor!

801 milyon dolarlık maliyetiyle dikkat çeken ve 3,5 senelik hukuk mücadelesinden sonra mahkeme kararıyla Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilen Ankapark’ın yeniden hizmete açılması için elektrik hattı döşeme ve havuz yenileme çalışmaları yapılıyor. 



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden  Ankara  Büyükşehir Belediyesi, 801 milyon dolara mal olan ve 3,5 sene devam eden hukuk mücadelesinden sonra mahkeme kararıyla devredilen Ankapark’ı yeniden vatandaşların hizmetine sunmak için aralıksız çalışıyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı mevcut havuzlardaki tamir ve revize işlerine, Fen İşleri Daire Başkanlığı ise altyapı çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

 

OYUNCAKLAR KİRALAMAK İSTEYEN İŞLETMECİLERE VERİLECEK

Sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla Ankapark’taki çalışmalar hakkında Başkentlileri bilgilendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Yıllar sonra mahkeme kararıyla devraldığımız Ankapark'ta elektrik hattı döşeme ve havuz yenileme çalışmalarına devam ediyoruz. Rekreasyon alanını Ankara halkının anketle karar verdiği şekilde; yürüyüş yolları, mesire alanları, bisiklet yolları, kütüphaneler ve yeşil alanlarıyla ücretsiz olarak bahar aylarında açacağız. Oyuncakları ise tek tek kiralamak isteyen işletmecilere vereceğiz” dedi.

Mansur Yavaş'ın paylaşımı şu şekilde:

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Mansur Yavaş'ın paylaşımına gelen yorumlar

 

ALTYAPI ÇALIŞMALARININ ŞUBAT AYINDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Seneler boyunca devam eden hukuk mücadelesi esnasında parkta yaşanan hırsızlık vakaları neticesinde çalınmış olan kabloları yenileyerek altyapı çalışmalarına başlayan Fen İşleri Daire Başkanlığı; trafo merkezleri, ana dağıtım blokları, dağıtım merkezleri ve altyapı galeri hattında yer alan tüm kablolardaki yenileme çalışmalarını Şubat'ta tamamlamayı planlıyor.

Ankapark’ta vatandaşların keyifle ve güvenli bir şekilde zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla da çalışmalarına devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, parktaki güvenlik sistemleri ile ilgili proje çalışmalarını da sürdürüyor.

 

MEVCUT HAVUZLARDA ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı da merakla beklenen Ankapark’ta bulunan mevcut havuzlardaki bakım, onarım ve yalıtım çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Söz konusu çalışmalar kapsamında; mevcut havuzlara su yalıtım uygulaması yapılırken su doldurulmadığı için güneş ve soğuk havanın zarar verdiği yalıtım sistemi sökülüyor ve yerine ısı kayıplarını engelleyen ve enerji tasarrufu sağlayan membran döşeniyor. Ayrıca, mevcut mekanik sistem odaları ile su dolmuş ve zarar görmüş olan tüm pompa, filtrasyon ve mekanik hat sistemleri de tamir ve revize ediliyor.

Hırsızlık vakaları sonucunda eksilmiş olan, çalınan ve zarar gören havuz aydınlatmaları ve enerji besleme hatlarında da yenileme çalışmaları da hız kesmeden sürüyor. 

3,5 sene devam eden  hukuk mücadelesi sonrası parkı devralan Ankara Büyükşehir Belediyesi, parkta sürdürdüğü altyapı ve havuzdaki çalışmalarını bahar aylarında tamamlayıp vatandaşın hizmetine açmayı planlıyor.

Konut sitesi aidatlarına yüzde 130 zam! 

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2 milyar dolara dayandı!


Geri Dön